Alapanyagokról Fűszerek

A fűszernövény, ami a gin alapíze és a konyhádban is megtalálható

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Sorozatunk harmadik főszereplője

a

Boróka

  • Rendkívül aromás fűszernövény, kissé csípős ízzel
  • A törzsön belül vannak fűszer- és egyben gyógyító hatásúak. azonban akadnak mérgezőek is!
  • Egészben és őröltként is hozzá lehet jutni
  • Igen kiemelkedő a friss bogyónak az illóolaj,- és cukortartalma is
  • Ajánlják:
    • főzelékekhez
    • salátákhoz
    • savanyú káposztás ételekhez
    • marinírozott halételekhez
    • vadpástétomokhoz
    • nagyszerű zamatot ad a pácleveknek (gyakran alapja húsfüstölő pácoknak)
    • marhahúsokhoz
  • Szerepe a népi gyógyászatban:
    • serkenti az emésztést, 
    • veseproblémák felmerülésekor javasolják fogyasztását,
    • köszvényproblémákra a termés bedörzsölésével hasznosítják.
  • Nem utolsó sorban pálinkát is készítenek belőle, de a szlovák borókaízesítésű alkoholtartalmú ital, a Borovička egyik alapanyaga is. De aki szereti a gint, annak nem idegen a boróka íze sem.

Felhasznált irodalom: itt és itt

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: