Sütemények Vegán receptek

Banános étcsokoládé-cseppes minikuglóf

 

Banános étcsokoldé cseppes muffin 1

Tej-, tojás-, és gluténmentes muffin.

Korábbi receptemnél írtam már arról, miért döntöttem úgy, hogy igyekszem majd a napi menüinkbe gluténmentes fogásokat/ételeket is csempészni. Ez a lenti muffin receptje is ezen ötlettől vezérelve fogalmazódott meg bennem.

A (ét)csokicsepp, ami a süteménybe került 50%-os kakaótartalommal bír, és kristálycukor is van benne, de szerettem volna a gyerekek kedvében járni, így a bevásárlókocsiba landolt. Remélem ez nem szegi kedvetek a kipróbálásától, illetve cseréljétek le nyugodtan cukormentes vagy legalább 70%-os étcsokoládéra.

Természetesen a zabpehelynél érdemes figyelni, hogy ne legyen gluténnal ,,szennyezett”.

Hozzávalók:

70 gramm barna rizsliszt

70 gramm darált zabpehely

5 gramm bambuszrost liszt

5 gramm útifű maghéj

1 darab banán (nálam 130 gramm)

15 gramm négyszeres erejű édesítőszer

20 ml olaj (repceolajat használtam)

6 gramm sütőpor

35 gramm étcsokoládé csepp

105 ml kókusztej (cukormentes)

Opcionális: 15 gramm olvasztott étcsokoládé és 15 ml kókusztej keveréke a süteményre csurgatva

Elkészítése: a banánt alaposan összenyomtam, majd rámértem a liszteket, az útifű maghéjat, a sütőport, az édesítőszert, az olajat. Ráöntöttem a csokoládé darabokat, majd felöntöttem a növényi tejjel.

Alaposan elkevertem és megtöltöttem a szilikon formákat. Előmelegített, 180°C-os sütőbe tettem és körülbelül 15 perc alatt készre sütöttem őket.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek („csokiganache” nélkül): a kész súlyuk 389 gramm lett, 1012 kalória, 18 gramm fehérje, 38 gramm zsír és 147 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 144 gramm) lett benne nekem.

DSCF7683

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy