Piték Sütemények

Diós pite fahéjas almakoronával

Egy nagyszerű receptre bukkantam itt, amit norvég almatorta névvel illetett az elkészítője. Kicsit újragondoltam, változtattam az alapanyagok egy részén és így született meg az én verzióm, aminek a Férjem a diós pite, fahéjas almakoronával nevet adta.

Kellemesen dominál benne a dió íze, a tetején az alma és a fahéj illatának keveredése teljesen átjárta a lakás minden zugát. A Fiúk tányérjáról gyorsan fogyott, így bátran ajánlom Mindenkinek!

Ez a sütemény elkészült gluténmentesen is, ide kattintva el tudod olvashatod!

 

Hozzávalók

80 gramm darált dió

70 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

40 gramm finomliszt

20 gramm bambuszrostliszt (ha nincs, akkor teljes kiőrlésű lisztet használjunk helyette) – bambuszrostliszt itt

35 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer – édesítőszer itt– –

125 gramm puha margarin

2 db tojás –nálam 110 gramm-

5 gramm sütőpor – sütőpor itt

320 gramm tisztított alma

ízlés szerint őrölt fahéj és poralapú édesítőszer

Elkészítése:

a puha margarint alaposan elkevertem az édesítőszerrel, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat. Amikor egyneművé vált, a kimért sütőporos, diós liszteket is hozzákevertem. Én egy 25 cm széles, sütőpapírral bélelt formába kanalaztam a masszát, majd a már megtisztított és szeletekre vágott almákkal díszítettem a tetejét. Vékonyan megszórtam fahéjjal és édesítőszerrel. Előmelegített sütőben, magas hőfokon 20 perc alatt készre sütöttem.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész pitém súlya 688 gramm lett, ebben 1939 kalória, 38,2 gramm fehérje, 152,6 gramm zsír és 106,9 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 93,8 gramm) szénhidrát lett benne.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy