Már korábban írtam arról, hogy mennyire jó döntés volt, hogy beruháztunk egy hideg nyalat készítő gépre. Előző alkalommal tejcsokoládés kókuszos fagylaltot csináltunk, most pedig málnás-étcsokoládés verzióra esett a választás.
Hozzávalók:
125 gramm málna
200 gramm 30%-os cukormentes habtejszín
250 ml 3,5%-os tehéntej
40 gramm legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
30 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer -vagy 120 gramm cukornak megfelelő egyéb édesítő-
Elkészítése: a málnát, az édesítőszert, a tejet és a már megolvasztott étcsokoládét botmixerem segítségével alaposan eldolgoztam és 20 percre a mélyhűtőbe tettem a masszát. A már előre lefagyasztott (fagyi)tálba öntöttem 20 perc elteltével a fagylaltunk alapját, majd csak hagytuk, hogy tegye a gép a dolgát. Íme a végeredmény:
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész fagylaltunk súlya 645 gramm lett, az összes CH -a diétám szabályai szerint- 31 gramm lett míg az összes kalória 990 lett. 100 grammra levetítve 154,89 kalóriát és 4,8 gramm szénhidrátot jelent.
Jó étvágyat!
Szia, elárulnad, hogy milyen fagylaltgépet használsz? Mert én még csak most vennék, és nem tudom melyik a jó.
Köszi!
Ui.nagyon ínycsiklandozóak a receptek! 🙂
[…] Málnás – étcsokoládés fagyi […]
[…] Málnás – étcsokoládés fagyi […]