Kiflik Pékáruk

Emlékezetes reggeli, a búzacsírás kifli

DSCF8729

 

Hozzávalók:

420 gramm teljes kiőrlésű liszt

180 gramm rétesliszt /durum

15 gramm búzasikér

30 gramm búzacsíra

190 ml  főzőtejszín

30 gramm friss élesztő

10 gramm só 

15 gramm négyszeres erejű édesítőszer

130 gramm margarin (25%-os zsírtartalmú)

körülbelül 200 ml langyos víz

+ egy tojás a kenéshez (opcionális)

Elkészítése: kimértem a liszteket, hozzáadtam a sikért, a csírát, a puha margarint, az elmorzsolt élesztőt és a sót. Arra mindig ügyelek, hogy a só és az élesztő a tál két külön oldalába kerüljön. Ráöntöttem a tejszínt, majd a robotgépem legkisebb fokozatán kidagasztattam a tésztát, lassan adagolva a langyos vizet hozzá. A lisztek minőségétől függően leképzelhető, hogy kicsit több vagy éppen kevesebb folyadékra lesz szükség.

40 perc alatt duplájára kelesztettem, majd elfeleztem a megkelt tésztát. Kör alakúra nyújtottam és hat egyenlő háromszögre vágtam. Formáztam őket -tojással lekentem-, majd előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem őket. Érdemes sütés közben rájuk nézni, hiszen sütő függő, hogy milyen gyorsan készülnek el.

DSCF8727


Az összes kifli teljes súlya 970 gramm lett. Tápanyagértékek a következők: 2730 kalória, 92 gramm fehérje, 65 gramm zsír, 404 gramm szénhidrát (az szénhidrátdiéta szabályai alapján 394 gramm). 

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy