Hozzávalók:
420 gramm teljes kiőrlésű liszt
180 gramm rétesliszt /durum
15 gramm búzasikér
30 gramm búzacsíra
190 ml főzőtejszín
30 gramm friss élesztő
10 gramm só
15 gramm négyszeres erejű édesítőszer
130 gramm margarin (25%-os zsírtartalmú)
körülbelül 200 ml langyos víz
+ egy tojás a kenéshez (opcionális)
Elkészítése: kimértem a liszteket, hozzáadtam a sikért, a csírát, a puha margarint, az elmorzsolt élesztőt és a sót. Arra mindig ügyelek, hogy a só és az élesztő a tál két külön oldalába kerüljön. Ráöntöttem a tejszínt, majd a robotgépem legkisebb fokozatán kidagasztattam a tésztát, lassan adagolva a langyos vizet hozzá. A lisztek minőségétől függően leképzelhető, hogy kicsit több vagy éppen kevesebb folyadékra lesz szükség.
40 perc alatt duplájára kelesztettem, majd elfeleztem a megkelt tésztát. Kör alakúra nyújtottam és hat egyenlő háromszögre vágtam. Formáztam őket -tojással lekentem-, majd előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem őket. Érdemes sütés közben rájuk nézni, hiszen sütő függő, hogy milyen gyorsan készülnek el.
Az összes kifli teljes súlya 970 gramm lett. Tápanyagértékek a következők: 2730 kalória, 92 gramm fehérje, 65 gramm zsír, 404 gramm szénhidrát (az szénhidrátdiéta szabályai alapján 394 gramm).
Jó étvágyat!