Emlékszem mennyi receptet átböngésztem az életmódváltásunk legelején, hogyan is kell házilag kókusztejet készíteni. A boltival sincs különösebb gond, bár kétségtelen, hogy nagyon meg kell nézni mit tartalmaz, hiszen a legtöbben van hozzáadott cukor, sőt találkoztam olyannal, amibe még színezékek is kerültek. A jó hír, hogy kevés időráfordítással hihetetlenül finom házi kókusztejet készíthetünk.
Hozzávalók (ebből 500 ml szokott nekem kijönni):
100 gramm kókuszreszelék
500 ml víz
ízlés szerint: vaníliarúd belseje vagy aroma, édesítőszer
+ ha megoldható gézlap, ha nincs, akkor egy szűrő
Elkészítése: kimérem a kókuszreszeléket, majd ráöntöm a vizet, ami felforralok. Amikor kihűlt turmixgépbe teszem és alaposan leturmixolom. Egy szűrőt gézlappal bélelek ki, majd ráöntöm a turmix kelyhéből a kókuszos vizet. Alaposan kinyomkodom és üvegbe töltöm. Én szeretem fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tenni. Látni fogjuk, ahogy a kókuszzsír “kiül” a tetejére 🙂
Ami az inzulinrezisztenciát illeti ez esetben:kókusztej fogyasztható reggelire mivel nem kell rá szénhidrátot számolni (ilyen még a mandulatej is).

Gézlapot hol tudtál venni? Jól hangzik a recept, de sima szűrővel nagyon nehéz helyettesíteni a gézlapot 🙁
Szia Viktória, 71 forintért vásároltam a szomszédos patikában 🙂 2 darab 10×10 cm-es kockára van összehajtogatva.