Egyéb édességek Sütemények

Friss kókusztej otthon? Egyszerűbb, mint hinnéd!

Emlékszem mennyi receptet átböngésztem az életmódváltásunk legelején, hogyan is kell házilag kókusztejet készíteni. A boltival sincs különösebb gond, bár kétségtelen, hogy nagyon meg kell nézni mit tartalmaz, hiszen a legtöbben van hozzáadott cukor, sőt találkoztam olyannal, amibe még színezékek is kerültek. A jó hír, hogy kevés időráfordítással hihetetlenül finom házi kókusztejet készíthetünk.

Hozzávalók (ebből 500 ml szokott nekem kijönni):

100 gramm kókuszreszelék

500 ml víz

ízlés szerint: vaníliarúd belseje vagy aroma, édesítőszer

+ ha megoldható gézlap, ha nincs, akkor egy szűrő

Elkészítése: kimérem a kókuszreszeléket, majd ráöntöm a vizet, ami felforralok. Amikor kihűlt turmixgépbe teszem és alaposan leturmixolom. Egy szűrőt gézlappal bélelek ki, majd ráöntöm a turmix kelyhéből a kókuszos vizet. Alaposan kinyomkodom és üvegbe töltöm. Én szeretem fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tenni. Látni fogjuk, ahogy a kókuszzsír “kiül” a tetejére 🙂

giphy (3)

 

 

 

Ami az inzulinrezisztenciát illeti ez esetben:kókusztej fogyasztható reggelire mivel nem kell rá szénhidrátot számolni (ilyen még a mandulatej is). 

Kókusztejes kávé zabpelyhes kókuszgolyóval
Kókusztejes kávé zabpelyhes kókuszgolyóval

2 Hozzászólás

  1. Gézlapot hol tudtál venni? Jól hangzik a recept, de sima szűrővel nagyon nehéz helyettesíteni a gézlapot 🙁

  2. Szia Viktória, 71 forintért vásároltam a szomszédos patikában 🙂 2 darab 10×10 cm-es kockára van összehajtogatva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: