Húsos ételek

Gombás-baconös csirkemell

DSCF8575

Hozzávalók:

1000 gramm csirkemell

180 gramm vöröshagyma (pucolt súly)

250 gramm bacon

250 gramm gomba (nálam csiperke)

150 gramm reszelt sajt 

Fűszerek: 1 evőkanál majoránna, 1 teáskanál őrölt kömény, ½ teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál rozmaring, 5 gramm só

Köretnek 300 gramm basmati rizs 

Untitled design 3

Elkészítése: a bacont serpenyőbe tettem, majd mikor zsiradékot engedett, rátettem az apró kockára vágott vöröshagymát. Majd hozzátettem a vékony szeletekre szeletelt gombát, megszórtam rozmaringgal őket. Míg a bacon és a gomba főtt, addig felszeleteltem a csirkemelleket. Egy mellett ketté, félbe vágtam.

Majd befűszereztem a csirkét a majoránna, a kömény, a bors és a só keverékével. 

Jénaim aljába tettem egy sor csirkemellet, majd rákanalaztam a gombás alap felét, végül újabb réteg csirkemell, majd a maradék gombát és bacont. Végül pedig megszórtam sajttal. 35 perc alatt megsült 200°C-on. 

Míg sült teflon alapú edényembe kimértem 5 ml zsiradékot, amire rászedtem 300 gramm szárazon mért basmati rizst. Addig pirítottam a rizsszemeket, amíg kaptak egy enyhe halvány barna színt, majd felöntöttem dupla mennyiségű vízzel. Fedő alatt, kis láng felett körülbelül 13-15 perc alatt megpuhult. Ekkor megszórtam 7 gramm sóval. Elzárva a tüzet alatta, hagyom még pihenni/duzzadni a rizst további 10 percig tálalás előtt. 

Ha megmaradunk emellett a köret mellett, akkor gluténmentes diétába beilleszthető. 

DSCF8573 1


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész ételem súlya 1499 gramm lett, ebben nekem 3125 kalória, 343 gramm fehérje, 171 gramm zsír és 41 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 16 gramm) lett. 

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek a köretre: a kész rizs súlya 1315 gramm lett, ebben nekem 1109 kalória, 26 gramm fehérje, 8 gramm zsír és 232 gramm szénhidrát lett benne. 

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy