Egyéb édességek Sütemények

Gyümölcsös kölespuding

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ennek a receptnek az alapját itt találtam. 

Hozzávalók:

350 gramm hántolt köles

550 ml tej (szerintem növényi tejjel is szuper lehet, illetve tejszínnel is készíthető, akkor azonban a szénhidráttartalma csökkenni, a kalória-, és zsírtartalma pedig nőni fog)

550 ml víz

1 evőkanál vanília aroma

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

feltétnek bármilyen gyümölcs

DSCF4862

 

Elkészítése: a kölest feltettem főni vízzel (350 ml) és a tej (350 ml) keverékével majd fedő alatt, kis láng fölött körülbelül 20 perc alatt megfőztem. Én szeretem akkor elzárni alatta a gézt, ha még van egy minimális folyadék a tetején. Ezek után a fedőre egy konyharuhát borítok és hagyom további 10 percet pihenni/puhulni.

Utána hozzáadtam az édesítőszert, a vanília aromát.

Fogyasztás előtt a maradék 200 ml tejet és 200 ml vizet ráöntöttem a kölesre, ugyanis az a tapasztalatom, hogy annyira megszívja magát folyadékkal, hogy a szó szoros értelemben megáll benne a fakanál. Mi inkább lágyabb állaggal kedveljük, ezért szoktam tálalás előtt még felönteni és alaposan elkeverni.  

Mindenféle gyümölccsel szeretjük: kiwi, párolt fahájas alma-meggy stb. Nagyon finom kókuszreszelékkel, dióval, mákkal.


Tápanyagértékek: a kész kölespudingom súlya 1373 gramm lett, ebben 1467 kcal, 49,8 gramm fehérje, 22 gramm zsír és 266,7 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is). Ezek csak tájékoztató adatok!

DSCF7855

 

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: