Ez egy szénhidrátban “könnyebb” verziója az eredeti tócsni receptjéhez képest. Ebben az esetben cukkinit és némi répát használtam fel, liszt helyett pedig zabpehely került bele. Ha valaki gluténmentes zabpehelyért nyúl a boltban, akkor egy többek között gluténmentes ebédet/vacsorát tálalhatunk.
Hozzávalók:
760 gramm cukkini (tisztított)
140 gramm sárgarépa (tisztított)
20 gramm fokhagyma (tisztított)
2 darab ‘L’-es tojás -nekem 120 gramm-
só és őrölt bors ízlés szerint
140 gramm aprószemű zabpehely
a sütéshez zsiradék (nálam kókuszolaj)
Elkészítése: a zöldségeket megpucoltam és lereszeltem (én nagy lyukú reszelőt használtam). Besóztam, borsoztam és hagytam állni 30 percet. Hozzáadtam a tojásokat és a zabpelyhet. Nem volt darált zabpelyhem, így egészben öntöttem a tojásos zöldségekhez. Egy órát hagytam pihenni, hogy a zabpehely felszívja a folyadékot. Kimértem 150 ml kókuszolajat -összesen 111 ml olajat vett fel- serpenyőbe és korong alakúra sütöttem őket.
Az egész étel kész súlya 945 gramm, az össz. szénhidrát mennyiség 125,88, az össz. kalória pedig 1774,8 lett nekem, ebből adódóan 100 grammban 13,3 gramm szénhidrát és 187,8 kalória lett. Erre még szükséges (lenne) rászámolni a sajtot és a tejfölt.
Jó étvágyat! 🙂