Egyéb édességek Sütemények Videoreceptek

Kardamomos zabkeksz, mindennapok kincse

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ebből a kekszcsomagból három fajtát is elkészítettem: kakaósat, mogyorósat és kardamomosat is. Többféleképpen kipróbáltam, kevesebb margarinnal, több margarinnal, sütőmargarinnal vagy éppen csészéssel. A befutó számomra a kevesebb, és light (25%-os zsírtartalom) csészés margarin volt.

zabkekszek

Tízóraira, uzsonnára tökéletes! Nagyon gyorsan elkészíthető, egészséges és még finom is! Jön a kellemes, madárcsicsergős tavasz, ezzel együtt a kirándulások időszaka is beindul. A hétvégén nekünk is megbújt ezekből a kekszekből hátizsákunk aljában Gyerekvasutazás – túrázás közben!

Ha kedvet kaptál a kipróbálásukhoz ide kattintva megvásárolhatod őket!

Hozzávalók:

1 csomag Ataisz kardamomos zabkeksz alappor

140 gramm olvasztott margarin (nálam light, 25%-os zsírtartalmú és csészés, nem sütő)

25 gramm négyszeres erejű édesítőszer

Elkészítése: az alapport, az olvasztott margarinnal és édesítőszerrel alaposan összegyúrtam, majd hagytam pihenni 10 percet. Utána 0,5 cm vastagra nyújtottam és kiszaggattam. Közben előmelegítettem a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket (mehetnek akár szorosan egymás mellé is) és körülbelül 15 perc alatt készre sütöttem őket.

kardamomos3


Tápanyagértékek: a kész kekszeim súlya összesen 327 gramm lett, ebben 1335 kcal, 40,8 gramm fehérje, 52,6 gramm zsír és 189,9 gramm szénhidrát. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Frissítés!

Elkészítettem a mogyorós zabkekszet 70%-os sütőmargarinnal is, igaz 180 gramm helyett 160 grammal (a 160 grammal is igen lágy lett a tészta, hiszen a 70 grammos cukormennyiség helyett 25 gramm négyszeres erejű édesítőszert adtam hozzá). 

A kész kekszek súlya 443 gramm  lett, ebben 2183 kcal, 41 gramm fehérje, 144 gramm zsír és 169 gramm szénhidrát lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: