Ebből a kekszcsomagból három fajtát is elkészítettem: kakaósat, mogyorósat és kardamomosat is. Többféleképpen kipróbáltam, kevesebb margarinnal, több margarinnal, sütőmargarinnal vagy éppen csészéssel. A befutó számomra a kevesebb, és light (25%-os zsírtartalom) csészés margarin volt.
Tízóraira, uzsonnára tökéletes! Nagyon gyorsan elkészíthető, egészséges és még finom is! Jön a kellemes, madárcsicsergős tavasz, ezzel együtt a kirándulások időszaka is beindul. A hétvégén nekünk is megbújt ezekből a kekszekből hátizsákunk aljában Gyerekvasutazás – túrázás közben!
Ha kedvet kaptál a kipróbálásukhoz ide kattintva megvásárolhatod őket!
Hozzávalók:
1 csomag Ataisz kardamomos zabkeksz alappor
140 gramm olvasztott margarin (nálam light, 25%-os zsírtartalmú és csészés, nem sütő)
25 gramm négyszeres erejű édesítőszer
Elkészítése: az alapport, az olvasztott margarinnal és édesítőszerrel alaposan összegyúrtam, majd hagytam pihenni 10 percet. Utána 0,5 cm vastagra nyújtottam és kiszaggattam. Közben előmelegítettem a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket (mehetnek akár szorosan egymás mellé is) és körülbelül 15 perc alatt készre sütöttem őket.
Tápanyagértékek: a kész kekszeim súlya összesen 327 gramm lett, ebben 1335 kcal, 40,8 gramm fehérje, 52,6 gramm zsír és 189,9 gramm szénhidrát. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!
Frissítés!
Elkészítettem a mogyorós zabkekszet 70%-os sütőmargarinnal is, igaz 180 gramm helyett 160 grammal (a 160 grammal is igen lágy lett a tészta, hiszen a 70 grammos cukormennyiség helyett 25 gramm négyszeres erejű édesítőszert adtam hozzá).
A kész kekszek súlya 443 gramm lett, ebben 2183 kcal, 41 gramm fehérje, 144 gramm zsír és 169 gramm szénhidrát lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!
Jó étvágyat!