Bagettek Pékáruk

Lenmagos bagett

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ez egy előtésztás bagett, ami annyit jelent, hogy már előző este egy kisebb adag tésztát bekészítek -egyébként az előtészta fogalmával Limara oldalán ismerkedtem meg- és másnap reggelig hagyom pihenni a konyhapulton lefedve. Ettől sokkal könnyebb, légiesebb lesz a tésztánk. 

DSCF9028

Tehát hozzávalók az előtésztához:

140 gramm teljes kiőrlésű liszt

60 gramm finomliszt

7 gramm friss élesztő

csipet só (nálam himalájai)

180 ml langyos víz -fontos, hogy ne legyen túl forró, sem hideg-

Hozzávalók a tésztához:

az előtészta

250 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm finomliszt

25 gramm friss élesztő

150 gramm 15%-os tejföl

40 gramm lenmag

30 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

25 gramm búzasikér

kb. 200 ml langyos víz 

Elkészítése: tehát az előtészta hozzávalóit előző este elkészítjük, még dagasztani sem szükséges, egy kanál segítségével a kimért hozzávalókat alaposan elkeverjük és egy fóliával lefedjük. 

Másnap az előtésztát és a friss tészta alapanyagait kimérjük és alaposan a vizet lassan adagolva egy könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Én géppel csináltattam, körülbelül 10 percig dolgozott. Majd lefedjük ismét és újabb 1 órát pihentetjük:

A nyers tésztát egyenlő adagokra osztjuk, nálam 130 gramm lett egy bagett. Formázzuk és tepsibe helyezve, 20 percet lefedve pihentetjük őket. Mielőtt megsütjük őket, lehetőség szerint párásítsuk be a sütőnket. Ha megoldható még egy vízzel töltött tepsi behelyezése, de legalább a bagettek alapos vízzel való bespriccelése jót fog tenni a pékárunk héjának. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük a bagetteket.

DSCF9027


Sülés után átlagosan 110 grammra csökkent a súlya egy darab bagettnek. Így 42,9 gramm szénhidrát és 308,5 kalória értékkel bír. 100 grammban 39 szénhidrát és 280,5 kalória lett nekem. 

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: