Alapanyagokról Fűszerek

„Mézelő méh” a konyhádban

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

A CITROMFŰ

citromfu

  • Hazánkban annyira nem volt elterjedt fűszer, azonban már az ókori rómaiak és görögök is szívesen használták. Mára Magyarország egyes részein már honosodott.
  • Virága fehér, ha megdörzsöljük leveleit, enyhén citromos illatot hagy maga után
  • A virágaiban kimagasló a nektártartalom, ami miatt a méhek igen kedvelik. Ebből is adódik, latin neve, a Melissa, aminek jelentése: „mézelő méh”.
  • Használata inkább frissen javallott, nem szárítva, morzsolva.
  • Illik a:
    • gyümölcslevesekhez
    • salátákhoz
    • szószokhoz
    • gombaételekhez
    • szárnyasokhoz és
    • vad húsokhoz
    • egyes desszertek mellé
  • A népi gyógyászat szerint kiváló szíverősítő, görcsoldó, étvágygerjesztő, vérnyomáscsökkentő és álmatlanságra is beválik.

citromfu

Felhasznált irodalom: itt és itt. A képekért köszönet a pixabay.com fotósainak. 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: