Egyéb édességek Sütemények

Mézeskalács ízű hullócsillag, narancsos zamattal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Alapvetően, ez amolyan alaprecept számomra. Miután kisülnek, a lehetőségek száma szinte végtelen, számtalan módon lehet tálalni. Csokoládéba mártva, lekvárral vagy szintén csokoládéval összeragasztva. Nálunk következőnek gesztenyekrém fog kerülni kettő darab keksz közé, de van még egyéb ötlet is a tarsolyomban. De a kisebbik fiunk csak „úgy” magában minden máz és díszítés nélkül ette, nem is akármilyen lendülettel.

Ahogy mindig, most is a lisztek arányát tekintve, 70%-a lassú felszívódású. Természetes cukrot használtam. 

Hozzávalók:

190 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

20 gramm bambuszrostliszt (ha nincs, akkor helyette teljes kiőrlésű búzalisztet használjunk, én állagjavítás miatt használom, illetve lassítja a szénhidrátok felszívódását)

90 gramm finomliszt

100 gramm margarin

35 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer

csipet só

10 gramm mézeskalács ízesítésű sütőpor

10 gramm búzasikér (ha nincs, nyugodtan elhagyható, állagjavítóként használom szintén)

50 ml 100%-os narancslé vagy frissen facsart + 50 ml víz

Elkészítése: a liszteket kimértem és a puha margarint alaposan elmorzsoltam benne. Hozzáadtam a fűszerkeveréket, a csipet sót, édesítőszert és a búzasikért. Majd gyúrás közben hozzáöntöttem a narancslevet. Egy nagyon jó állagú, könnyen nyújtható tésztát kaptam. Nem ragadt és nem volt túl kemény sem.

Ezt körülbelül 0,5 cm-es nagyságra kinyújtottam és hullócsillagformámmal kiszaggattam.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam őket, majd előmelegített sütőben, magas hőfokon 12-15 perc készre sütöttem őket.


Tápanyagértékek: összesen 477 gramm lett, ebben 1632 kalória, 38,8 gramm fehérje, 76,2 gramm zsír és 184,5 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 183,1 gramm) lett. Ebből a mennyiségből, nekem 47 darab hullócsillag sült ki.

Jó étvágyat!

 

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: