Egyéb édességek Sütemények Vegán receptek

Mogyoróvaj házilag, cukormentesen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

DSCF8492

Egy szuper receptet találtam, amibe kellett mogyoróvaj is. Őszintén eddig nem tulajdonítottam nagy ügyet a mogyoróvajnak, ritkán kívántam meg, gondolkozás nélkül leemeltem az adott bolt polcáról, hiszen úgy gondoltam, hogy a benne lévő zsírtartalom lelassítja a felszívódását, amúgy is olyan problémásnak tűnt az elkészítése. 

Azonban felhívták rá a figyelmem a blog facebook oldalán, hogy nem egy ördögőség elkészíteni. S valóban nem! örülök, hogy kipróbáltam!

Hozzávalók:

150 gramm sós mogyoró

5 gramm négyszeres erejű édesítőszer

25 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítése: a sós mogyorót egy teflonban megpirítottam. Ne hagyjuk nagyon magára, mert könnyen megég. Majd amikor kihűlt aprítómba tettem, hozzáadtam az édesítőszert és a zsiradékot. Krémesre dolgoztam a géppel. 

DSCF8490
Vegán fánkkal- képre kattintva elérhető a receptje

Irányadó/hozzávetőleges tápanyagértékek:a kész mogyoróvajam súlya 175 gramm lett, ebben nekem 1120 kalória, 40 gramm fehérje, 94 gramm zsír és 22 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is).

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: