nagyon_zöldséges_durum_tészta_finomat_maskepp
Húsmentes ételek

Nagyon sajtos zöldséges tészta

 

Bevezető

Gyorsan elkészíthető, a zöldségeket kedvünkre lecserélhető/változtatható étel receptje következik. Nekem most brokkoli és karfiol került bele, de cukkinivel, padlizsánnal, répaszeletekkel de akár kelbimbóval is el tudom képzelni. Vigyázat! Nem éppen zsírszegény étel! A tricolor durum tésztára esett a választásom, hogy egy igazán színes, a gyerekek szemeinek is vonzó ételt tálalhassak, a gyerekek kedvében járhassak.

Hozzávalók 

250 gramm brokkoli (fagyasztott)

250 gramm karfiol (fagyasztott)

250 gramm tricolor durum tészta

60 gramm margarin

2 evőkanál liszt (nálam teljes kiőrlésű búzaliszt)

300 gramm sajt (nálam edami)

500 ml főzőtejszín (10%-os)

Fűszerek:

ízlés szerint só

néhány csipet őrölt szerecsendió

Natúr ételízesítő

Untitled design 8

Elkészítése

először is tettem fel melegedni vizet a tésztának és a zöldségeknek is. Mikor már mind a két edényemben forrt a víz, az egyikbe a tésztát öntöttem bele, míg a másikba a zöldségeket (ebbe a vízbe szórtam egy evőkanálnyi ételízesítőt is). A zöldségeknél ügyeltem arra, hogy ne főjenek szét!

Feltettem melegedni a margarint, mikor folyékony állagú lett, rákanalaztam a lisztet, majd felöntöttem a tejszínnel. Ügyeltem rá, hogy csomómentes legyen, majd beletettem a sajtot, amit korábban apróbb kockákra vágtam. Addig főztem míg sűrűbb állagú lett, majd sóval és szerecsendióval ízesítettem.

A megfőtt tésztát és zöldségeket összekevertem, majd ráöntöttem a tejszínes sajtszószt. Összekevertem és melegen tálaltam.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész ételem súlya (tésztával együtt, összekeverve) 2123 gramm lett, ebben nekem 3015 kalória, 138 gramm fehérje, 170 gramm zsír és 227 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 206 gramm – zöldségekre számoltam) lett.

Jó étvágyat!