Kiflik Pékáruk

Előtésztás szezámmagos kifli

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ez egy nagyszerű, de egyszerű előtésztás kifli recept, szezámmaggal dúsítva.

Hozzávalók az előtésztához amit előző este készítünk be:

175 gramm teljes kiőrlésű liszt

75 gramm rétesliszt

csipet só

10 gramm friss élesztő

180 ml langyos víz

Hozzávalók a friss tésztához:

az előtészta

210 gramm teljes kiőrlésű liszt

90 gramm rétesliszt

25 gramm friss élesztő

30 gramm szezámmag

10 gramm só -nálam parajdi-

160 gramm tejföl

30 gramm lenmagliszt -elhagyható-

100 ml langyos víz

kifli

Elkészítése: én mindig előző este összekeverem az előtészta hozzávalóit és a konyhapulton hagyom másnap reggelig. Az öreg-tésztát és a friss tészta hozzávalóit kimérem és a robotgépen üstjébe teszem. A langyos vizet lassan adagolva öntöttem hozzá.  A víz mennyisége minimálisan változhat a lisztek márkájától és minőségétől függően. Letakarva 45 percet kelesztettem. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyújtottam, háromszögekre vágtam és szorosan feltakartam.

kifli3

 Alaposan bespricceltem vízzel és előmelegített sütőben közepes lángon 30 perc alatt készre sütöttem. 

kifli2

Tápanyagértékek: a kész kiflijeim súlya 962 gramm lett, ebben 2433 kcal, 82,7 gramm fehérje, 59,5 gramm zsír és 366,4 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 349,4 gramm lett) benne nekem. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Jó étvágyat! 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: