Húsos ételek

Paprikás bundában sült csirke

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

paprikascsirke 3

Régebben sűrűn készítettem bundában sült csirkemellet (lentebb linkelem), mert szerintem roppant praktikus húsos étel, amely viszonylag gyorsan elkészíthető és nem utolsó sorban hihetetlenül finom. Rengeteg módon variálható, ami a fűszerezését illeti, ezért egyszerűen nem lehet ráunni.

https://finomatmaskepp.cafeblog.hu/receptek/csirkemell-bundaban-zoldseges-kuszkusszal/

Gyermekünk ételallergiái miatt most megpróbálkoztam egy tehéntej és tojásmentes változattal és szerencsére igazán ízlett Neki, máskor is biztosan fogom készíteni.

Következőnek azonban megmaradok a csirkemell mellett, hiszen gyorsabban átsül, és aggódnom sem kell azon, hogy véres maradhat a csont mellett/nem sül át a hús. Persze, aki szeretné, filézze ki és ez a gond egyből megoldódik. Természetesen, ha a csontnál hosszanti irányban bevágjuk nagy valószínűséggel szintén elkerülhető a nyers hússal való találkozás.

Bármilyen köretet el tudok mellé képzelni, mi ez esetben basmati rizs és mirelit zöldség keverékével fogyasztottuk.

Hozzávalók:

1300 gramm csirkecomb

80 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

40 gramm durumliszt

6 gramm só

2 evőkanál pirospaprika (csemege)

½  teáskanál sütőpor

½ teáskanál fehér bors

½ teáskanál kurkuma

½ teáskanál őrölt kömény

250 ml rizstej

Zsiradék a sütéshez (nálam napraforgóolaj)

Elkészítése: a liszteket a fűszerekkel, a sütőporral és a rizstejjel alaposan, csomómentesre elkevertem. Egy a palacsintatésztánál sűrűbb állagú bundaalapot kell, hogy kapjunk. Belerakosgattam a bőrétől megfosztott és mélyen, a csont mellett bevagdosott combokat. Hűtőbe tettem néhány órára.

A legjobb, ha előző este betesszük a hűtőbe a fűszeres bundában, másnap már csak sütni kell, így szerintem kifejezetten jó választás családi összejövetelekre. Amikor az ember lányának/fiának a vendégsereg érkezése előtt mondjuk, már csak ki kell sütnie a husikat.

Felforrósítottam az olajat, és fedő alatt mind a két oldalát közepes láng fölött körülbelül 5-5 perc alatt készre sütöttem.

Közben a basmati rizst dupla mennyiségű vízben, némi só kíséretében megfőztem, illetve megpároltam mellé a zöldségeket is.

paprikascsirke 2


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek a húsra: a kész súlya 1583 gramm lett, ebben 2921 kalória, 272 gramm fehérje, 134 gramm zsír és 122 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 111 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: