Ezt a szerintem igen mutatós sütit szintén az aprosef.hu-n találtam. Néhány hozzávalót lecserélve:

Hozzávalók:

350 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm finomliszt

50 gramm margarin

30 gramm friss élesztő

6 gramm só

220 ml 1,5%-os tehéntej

50 gramm 4édes (vagy egyéb édesítőszer ami 200 gramm cukornak felel meg)

1 db citrom héja

1 db tojás a kenéshez

kb. 10 szem dió a tetejére

Francia briós
Francia briós

Elkészítése:

A lisztekben a margarint alaposan elmorzsoltam. Hozzáadtam az élesztőt, a sót -közvetelenül ha lehet ne érintkezzenek- a citrom héját, a 4édest, végül a langyos tejet. Alaposan kidagasztottam és kb. 40 percet hagytam kelni. Egy nagy rudat készítettem belőle, amit 10 egyenlő részre osztottam. Ebből az adagból 8-at gömbölyítettem, a maradék kettőt ismét 8 kisebb egyenlő adagra vágtam. Kivajazott szuflé formákba helyeztem a gombócokat és a közepükbe az ujjammal -mintha fánkot készítenénk- kis lyukat nyomtam. A kisebb részekből könnycsepp alakor formáztam és a vékonyabb felével bedugtam a lyukba. Tojással megkentem, újabb 30 percet hagytam pihenni őket. Közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütöttem. Minden másodiknak a tetejét kézzel tört dióval megszórtam. 

Nekem 100 gramm briósban 37,2 CH és 240,3 kcal lett. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy