•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Szerintem ez a tipikus egyszerű de nagyszerű ételek egyike. Nem igényel túl nagy gasztronomiai tudást valamint gyorsan készen van -persze csak akkor ha csirkemellből készül-.

Hozzávalók: 

530 gr csirkemell

80 gr vöröshagyma

20 ml extra szűz olívaolaj

Ízlés szerint magyaros fűszersó -cm.-

hasábburgonya

tojás

olívabogyó

saláta

díszítésnek: bármilyen zöldség

Az öntethez:

200 gr natúr joghurt

fokhagymakrém

bazsalikom

Elkészítése: A mellet és a hagymát felszeleteltem, befűszereztem, ráöntöttem az olajat és pár órára a hűtőbe tettem. A fenti receptnél fagyasztott krumplit használtam -mert már előre megkaptuk a férjemmel a saját Jézuskánktól a karácsonyi ajándékunkat, ami egy multifry delonghi készülék, ebben viszont jobb sütni a mirelit krumplit első tapasztalatra-, így a pucolást, felvágást meg is spóroltam magamnak. Eközben a joghurtot a fokhagymával, bazsalikommal és sóval ízlés szerint kikevertem, majd hűtőbe tettem pihenni.

Grillezett csirkemell
Grillezett csirkemell

Nos ebben a receptben három dologra kell CH-t számolni: a vöröshagymára -ami összesen 6,64 CH -, a hasábburgonyára -nekem 25,1 CH lett 100 grammban- és a joghurtra – 4,6 CH 100 grammban-. Ennél a receptnél elhagytam a vöröshagyma számítását az esti 30 -as CH keretemből, mert szerintem az a 5 gr hagyma ami a tányéromra került elenyésző. Így ettem 100 gramm sült krumplit és 30 gramm joghurt öntet került a salátámra -amire szintén nem számoltam, hiszen a saláta az a zöldség aminek 100 grammjában kevesebb mint 5 gramm CH van. Mivel 200 gramm alatt volt az esti repertoáron így nem váltott ki inzuliválaszt. 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: