SAM 4126
Húsmentes ételek

Répás zabpelyhes fasirt

Ez egy viszonylag gyors étel, olcsó és még ovo-lakto-vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatnak. Mi köretnek párolt zöldséget  és fűszeres tejfölt szoktunk enni mellé. A lenti hozzávalókból körülbelül 4 adagra elég készül el. Ha valaki gluténmentesen enné, hagyja el nyugodt szívvel a teljes kiőrlésű lisztet és készítse több (gluténmentes)zabpehellyel. 🙂

Hozzávalók:

750 gramm sárgarépa

130 gramm apró szemű zabpehely

3 darab ‘L’-es méretű tojás (nálam 175 gramm)

60 gramm teljes kiőrlésű liszt

10 gramm só (nálam himalájai)

200 ml víz

sütéshez 50 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)

Mirelit zöldségek köretnek:

128 gramm zöldségkeverék

230 gramm karfiol

120 gramm zöldbab

150 gramm kelbimbó

150 gramm borsó

20 ml zsiradék (extra szűz olívaolaj)

ízlés szerint só (nálam szintén himalájai)

 

350 gramm 20%-os tejföl + fűszerek (nálam: só, fehérbors, tárkony, 1 kk. mustár)

 

Elkészítése: A répát lereszeltem, majd hozzáadtam a tojásokat, a zabpelyhet, a lisztet és a sót. Végül ráöntöttem a vizet és 1 órát hagytam állni, míg a zabpehely megdagadt és felszívta a vizet.

SAM 4120

 

Egy teflonba pár csepp olajat felhevítettem és kanál segítségével tetszés szerinti korongokat formáztam. Mind a két oldalát körülbelül 4-4 perc alatt kis lángon megsütöttem. 

Közben kimértem a mirelit zöldségeket és kevés olajon megpároltam, sóztam valamint kikevertem a tejfölt a fűszerekkel:

SAM_4122

 

SAM 4126

 

No ez az étel, amire nem tudok most pontos szénhidrát és kalória értékeket írni, ugyanis míg készült a nagyobbik fiúnk elkezdte “lopkodni” a fasírtot. Szóval a most leírtak csak körülbelüli adatok, hiszen nem tudtam lemérni a kész étel teljes súlyát. Tehát: 100 gramm fasírtban lett 18,9 CH és 129,2 kalória. A zöldségkeverék 100 grammjában 5,45 CH és 61,3 kalória lett nekem.

Ha van kedved kedves Olvasó, látogass el facebook oldalamra is!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy