Bagettek Pékáruk

Szezámmagos graham bagett

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ez egy “elő” tésztás recept, amely előző este öt perc elfoglaltságot jelent, viszont az eredmény igazán különleges élményt fog nyújtani a kóstolónak.

Hozzávalók az előtésztához:

140 gramm graham liszt

60 gramm finomliszt

8 gramm friss élesztő

200 ml langyos víz

csipet só

Hozzávalók a másnapi friss tésztához:

az előtészta

175 gramm graham liszt

75 gramm finomliszt

12 gramm friss élesztő

6 gramm só

25 gramm búzasikér -elhagyható, azonban akkor egy tömörebb/nehezebb végeredményt fogunk kapni-

 130 ml langyos víz

+ 20 gramm szezámmag a szóráshoz és 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés: előző este -vagy ha délután sütjük a kenyerünket akkor reggel- kikevertem az előtészta hozzávalóit. Arra szoktam ügyelni, hogy legalább 3 órát lefedve pihenhessen. Ez idő letelte után az előtésztához adtam a többi kimért lisztet, az élesztőt, a sót, a búzasikért és lassan adagolva a langyos vizet. Ügyeljünk arra, hogy a só és az élesztő a tál két külön szélébe kerüljön. Én géppel dagasztattam, így körülbelül 10 perc alatt értem el a megfelelő állagot. Szorosan lefedtem és hagytam 35-40 percet pihenni, míg duplájára kelt. 

Én 5 darab  bagettet formáztam -a végeredmény tekintetében egy bagett felét ehettem meg reggelire, ugyanis ez tett ki 30 gramm szénhidrátot-. Tetejét megkentem tojással és szezámmagot szórtam rájuk. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem őket. 

Azóta többször sütöttem, olyan alkalom is volt, amikor kisebbre formáztam, szám szerint nyolc darabra:

Tápanyagértékek: a kész pékárum súlya 702 gramm lett, ebben 1744 kalória, 75,4 gramm fehérje, 20,5 gramm zsír, 293,6 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 284,9 gramm) lett benne nekem. Az adatok csak tájékoztató jellegűek. 

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: