túrófánk_cukormentes.jpg
Fánkok Sütemények

Túrófánk cukormentesen

 

Bevezető – Túrófánk

Ez egy nagy kedvencem, mert olyan gyorsan elkészül, mint az amerikai minifánkok, ráadásul a gyerekek is nagyon szeretik. Ettük már fahéjasan, pudinggal, lekvárral, de magában is nagyon finom.

Hozzávalók

450 gramm túró -ha megoldható zsírszegény-

3 db ‘M’-es tojás (nálam 150 gramm)

30 gramm 4édes (vagy bármilyen más édesítőszer, ami 120 gramm kristálycukornak megfelel)

130 gramm teljes kiőrlésű liszt

50 gramm finomliszt

10 gramm sütőpor

300 ml olaj a sütéshez

Elkészítés:

minden hozzávalót a robotgép üstjébe mértem és körülbelül 10 percet hagytam dolgozni a gépet. Fél óra erejéig hűtőbe tettem. Egy masszív, keményebb tésztát fogunk kapni. Én 300 ml olajat mértem ki, forrósítottam fel, majd két teáskanál segítségével gombócokat formáltam és kisütöttem őket -többször megsütöttem már ezt a fánkot, eddig a legtöbb alkalommal 50 ml olajat szívott magába, ez akkor szokott több lenni, ha kis tűz felett sütöm őket-.

A túró nedvességtartalmától függ, hogy szükséges-e még folyadékot adni a tésztához vagy sem! A kisütésre váró tésztának -ahogy fentebb írtam-, inkább kemény állagúnak kell lennie (tehát kiskanállal könnyen formázhatónak), de elképzelhető, hogy szárazabb túró esetén szükséges hozzá egy kevés vizet adni.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek:

a kész fánkok súlya 789 gramm lett, ebben 1714 kalória, 112 gramm fehérje, 76 gramm zsír és 139 gramm  szénhidrát lett benne nekem.

cukormentes_túrófánk_finomat_másképp
Túrófánk édesítőszeres fahéjba forgatva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy