Ez egy határozottan gyors sütemény, nekem kicsit hajaz az amerikai minifánk és a túrófánk receptjére, illetve a kettő kombinációjaként tudnám jellemezni. A recept alapja ide kattintva olvasható. Ideális abban az esetben, ha váratlan(ul) vendégek kopogtatnak az ajtónkon vagy jelentkeznek be. 10 perc alatt összekészíthető a tészta, körülbelül 20-25 perc alatt megsül. Gyümölcsöt természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően válasszon, én ez esetben ribizlit kaptam elő a mélyhűtőből.
Hozzávalók (30×23-as tepsiben sütöttem):
180 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
90 gramm finomliszt
30 gramm bambuszrostliszt (ha nincs, akkor helyette teljes kiőrlésűt használjunk, egyébként hasznos alapanyag szerintem, lassít a szénhidrátok felszívódásán és szuper állagjavító)
10 gramm sütőpor
450 gramm túró (ez esetben félzsírosat használtam)
3 darab ,L’-es méretű tojás (160 gramm)
400 gramm natúr joghurt
40 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszer
30 gramm olvasztott margarin
35 gramm ribizli
Elkészítése: a liszteket és a sütőport kimértem, majd egy külön tálba a túrót, a tojásokat, az édesítőszert, a joghurtot és az olvasztott margarint alaposan elkevertem. Majd a két tál tartalmát jól összedolgoztam. A gyümölcsöt bele is lehet keverni a tésztába, vagy a tepsibe öntött massza tetejére is rá lehet szórni, ez ízlés dolga –én utóbbit választottam-. 25 perc alatt magas hőfokon készre sütöttem.
Tápanyagértékek: a kész süteményem súlya 1205 gramm lett, ebben 2229 kalória, 135,6 gramm fehérje, 85,7 gramm zsír és 217,2 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 197,5 gramm – a tehéntúróra most nem számoltam szénhidrátot, mert tudtam, hogy nem fogok akkora mennyiséget megenni a süteményből, amennyitől számolandóvá válna -) szénhidrát lett benne nekem.
Jó étvágyat!