Egyéb édességek Sütemények

Villámgyors túrós süti, a rohanós napok favoritja

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ez egy határozottan gyors sütemény, nekem kicsit hajaz az amerikai minifánk és a túrófánk receptjére, illetve a kettő kombinációjaként tudnám jellemezni. A recept alapja ide kattintva olvasható. Ideális abban az esetben, ha váratlan(ul) vendégek kopogtatnak az ajtónkon vagy jelentkeznek be. 10 perc alatt összekészíthető a tészta, körülbelül 20-25 perc alatt megsül. Gyümölcsöt természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően válasszon, én ez esetben ribizlit kaptam elő a mélyhűtőből.

Hozzávalók (30×23-as tepsiben sütöttem):

180 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

90 gramm finomliszt

30 gramm bambuszrostliszt (ha nincs, akkor helyette teljes kiőrlésűt használjunk, egyébként hasznos alapanyag szerintem, lassít a szénhidrátok felszívódásán és szuper állagjavító)

10 gramm sütőpor

450 gramm túró (ez esetben félzsírosat használtam)

3 darab ,L’-es méretű tojás (160 gramm)

400 gramm natúr joghurt

40 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszer

30 gramm olvasztott margarin

35 gramm ribizli

Elkészítése: a liszteket és a sütőport kimértem, majd egy külön tálba a túrót, a tojásokat, az édesítőszert, a joghurtot és az olvasztott margarint alaposan elkevertem. Majd a két tál tartalmát jól összedolgoztam. A gyümölcsöt bele is lehet keverni a tésztába, vagy a tepsibe öntött massza tetejére is rá lehet szórni, ez ízlés dolga –én utóbbit választottam-. 25 perc alatt magas hőfokon készre sütöttem.

 


Tápanyagértékek: a kész süteményem súlya 1205 gramm lett, ebben 2229 kalória, 135,6 gramm fehérje, 85,7 gramm zsír és 217,2 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 197,5 gramm – a tehéntúróra most nem számoltam szénhidrátot, mert tudtam, hogy nem fogok akkora mennyiséget megenni a süteményből, amennyitől számolandóvá válna -) szénhidrát lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: