Korábban 150 ml zsiradékkal készítettem, ezt újabban lecsökkentem 100 ml-re. A jövőben valószínűleg még fogok próbálkozni a zsiradék minimalizálásával (ami még nem megy az állag rovására).
Egyszerűségéből adódóan teljes lesz a siker kezdő konyhatündérek/gyerekek számára is. A gyümölcsök variálhatósága miatt, egész évben készíthető, különleges alapanyagot nem igényel az elkészítése. További recepteket desszert témakörben, ide kattintva találtok.Bekapcsoltam a sütőt 160°C-ra (alsó-felső sütési opcióra).
Kimértem a liszteket, hozzáadtam a sütőport, az édesítőszert, elkevertem a száraz hozzávalókat alaposan.
Majd rámértem a zsiradékot, ráütöttem a tojást, hozzáöntöttem a tejet és mindezt szintén igen alaposan összekevertem, míg homogén állagú nem lett a tésztám. Egy, a palacsinta tésztájánál sűrűbb, de a nokedlitésztánál lágyabb állagú tésztám lett.
Én egy 27x27-es tepsit béleltem ki sütőpapírral. Beleöntöttem a masszát, majd a megmosott, magnélküli cseresznyeszemeket beleszórtam a tésztába.
Eddigre felmelegedett a sütőm is. 35 perc alatt átsült a süteményem, de a sütési idő függ a sütő teljesítményétől is. Lehet több, kevesebb is, ezért érdemes ránézni és tűpróbának alávetni a sütinket.
Kicsit hűlni hagytam, kockáztam és őrölt xilittel szórtam meg.
Adag ~100 gramm
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A fenti táblázatban szereplő adatok tájékoztató/irányadó értékek és 100 gramm megsült süteményre vonatkoznak!