Ázsiai konyha
Az indiai konyhaművészetre nagy befolyással van a vallás, különösen a hinduizmus és az iszlám. Ugyanakkor a gyarmatosítás következtében számos olyan élelmiszer is beolvadt a gasztronómiájukba, melyek azóta alapvető élelmiszerekké váltak étkezéseikben. Ilyen például a burgonya, a földimogyoró, a chili is. Számos fűszert köszönhetünk az indiai konyhának, igen meghatározó volt a fűszerkereskedelem India és Európa között. A kurkuma, a kardamom, fekete bors vagy éppen a mustár elterjedése is nekik köszönhető. Számos lelet bizonyítja, hogy Kr.e. foglalkoztak búza-, és árpa termesztéssel és szarvasmarha tartással is. Étkezési szokásaik alapját adja a csicseriborsó, a füge, a ghí, a méz, a mustár, a gránátalma, számos hüvelyes és a különböző rizsfajták is. Desszertjeik leginkább tejalapúak, szívesen ízesítenek dióval, mandulával, kardamommal, szegfűszeggel, szerecsendióval is. Alkoholmentes italaik között elsősorban a tea és kávé népszerű, míg alkoholtartalmú italok között leginkább a sörök (4,8%-tól 8,9%-ig) fogynak. Érdekesség lehet, hogy leginkább földön-, vagy alacsony széken ülve, evőeszköz nélkül étkeznek.