Húsos ételek

Tárkonyos-ananászos csirke

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

DSCF6927

Hozzávalók:

15 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)

125 gramm vöröshagyma

950 gramm kockázott csirkemell (de készítettem már csirkecombból is)

580 gramm ananász kockázva (cukormentes, ananász konzervvel is próbáltam már)

200 ml cukormentes kókusztej

35 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

3-4 dl víz

Fűszerek:

10 gramm só

2 nagy csipet négyszeres erejű édesítőszer

1 tk. őrölt kömény

½ tk. fehér bors

2 ek. tárkony

2 ek. petrezselyem

Elkészítése: az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároltam az olajon, majd rátettem a szintén kockázott csirkemellet is. Mikor éppen kérges lett, befűszereztem. Rátettem az ananászokat is.

Majd felöntöttem vízzel és kis láng fölött körülbelül 30 percig főztem.

A kókusztejben csomómentesen elkevertem a lisztet, majd hozzáöntöttem az ananászos-húsos alapra. Néhány percig, folyamatos kevergetés mellett hagytam, hogy egy utolsót forrjon.

Miután elzártam a gázt alatta, petrezselyemmel szórtam meg.

Forrón tálaltam, basmati rizzsel.

DSCF7046


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész ételem súlya (köret nélkül) 1672 gramm lett, ebben 1726 kalória, 244 gramm fehérje, 28 gramm zsír és 115 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 107 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: