pásztortarhonya
Húsos ételek

Pásztortarhonya

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
(1)

DSCF9456

A Férjem egyik kedvenc étele. Míg nem ismerkedtünk meg, addig én még csak nem is hallottam róla, pedig nagyon finom, laktató és nagyjából fél óra alatt el is lehet vele készülni. Én durum tarhonyát használtam fel hozzá és szalonna nélkül készítem.

Hozzávalók:

15 ml zsiradék (nálam napraforgóolaj)

120 gramm vöröshagyma (ez nálam a pucolt súly, egy nagyobb fej)

250 gramm kolbász (nálam most pulyka)

300 gramm burgonya (pucolt súly)

500 gramm durum tarhonya (szárazon mérve)

Nagyjából 1,3 liter víz

Só ízlés szerint

1 evőkanál pirospaprika (nálam édes)

Finomat másképp 3

Elkészítése: elsőnek minden hozzávalót megpucoltam, felvágtam. Majd az olajon üvegesre pároltam a kockázott vöröshagymát, majd rátettem a karikázott kolbászt. Mikor lett egy vékony kérge, ráöntöttem a tarhonyát. Addig pirítottam, míg kissé barnás lett a tarhonya is. Felöntöttem egy liter vízzel, majd megszórtam sóval és pirospaprikával. Hozzáadtam a felvágott burgonyát is. Fedő alatt, kis láng felett nagyjából 20 perc alatt puhára főtt miden. Ekkor még adtam hozzá körülbelül 3 dl vizet és elzárva a hőt alatta, fedőt a lábosra téve hagytam dagadni még a tarhonyaszemeket.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész ételem súlya 2004 gramm lett, ebben nekem 3468 kalória, 71 gramm fehérje, 134 gramm zsír és 433 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 427 gramm) lett.

Jó étvágyat!

DSCF9455

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 5 / 5. 1

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: