pasztortarhonya-finomat-maskepp
Húsos ételek

Pásztortarhonya

Bevezetés – pásztortarhonya

A Férjem egyik kedvenc étele. Míg nem ismerkedtünk meg, addig én még csak nem is hallottam a pásztortarhonyáról pedig nagyon finom, laktató és nagyjából fél óra alatt el is lehet vele készülni. Tehát hétköznapokra ideális választás!  Én durum tarhonyát használtam fel hozzá. Sokan tesznek bele szalonnát, illetve paradicsomot is. A lenti recept most e, utolsó kettő összetevő nélkül készült el, de bátran kísérletezzetek! Tejmentes-, és tojásmentes étrendbe beilleszthető étel!

Hozzávalók

10 ml zsiradék (nálam napraforgóolaj)

120 gramm vöröshagyma (ez nálam a pucolt súly, egy nagyobb fej)

180 gramm kolbász

350 gramm burgonya (pucolt súly)

500 gramm durum tarhonya (szárazon mérve) – ezt a fajtát, de természetesen bármelyik -durum- megfelel

Nagyjából 1,5 liter víz

Só ízlés szerint

2 csapott, evőkanál pirospaprika (nálam édes)

Finomat másképp 3

Elkészítése

  1. Elsőnek minden hozzávalót megpucoltam, felvágtam.
  2. Majd az olajon üvegesre pároltam a kockázott vöröshagymát, majd rátettem a karikázott kolbászt.
  3. Mikor lett egy vékony kérge, ráöntöttem a tarhonyát. Addig pirítottam, míg kissé barnás lett a tarhonya is. Felöntöttem egy liter vízzel, majd megszórtam sóval és pirospaprikával.
  4. Hozzáadtam a felkockázott burgonyát is. Fedő alatt, kis láng felett nagyjából 20 perc alatt puhára főtt miden. Érdemes sűrűn átkeverni az ételt, nehogy leégjen!
  5. Ekkor még adtam hozzá körülbelül 3 dl vizet és elzárva a hőt alatta, fedőt a lábosra téve hagytam dagadni még a tarhonyaszemeket.

További húsos ételek receptjei ⇒ ITT! 


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész ételem súlya 3179 gramm lett, ebben nekem 3254 kalória, 71 gramm fehérje, 113 gramm zsír és 446 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 435 gramm) lett. Nagyjábóli glikámiás indexe nekem 20% körüli lett.

Jó étvágyat!

tomadini-pasztortarhonya-durum-finomat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: