joghurtos_csicserileves
Húsmentes ételek Levesek

Joghurtos csicseriborsó-leves

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
(1)

Egy egyszerűen elkészíthető, igen tápláló leves, az egyik kedvenc alapanyagomból készül, csicseriborsóból.

Hozzávalók:

10 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)

60 gramm vöröshagyma (pucolt súly)

450 gramm mirelit zöldségkeverék  –leves vegyes zöldség-

630 gramm csicseriborsó (konzerves változat, tiszta súly

150 gramm 0,1%-os zsírtartalmú joghurt

20 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy bármilyen egyéb liszt, ami lassú felszívódású)

1800 ml víz

Fűszerek:

15 gramm fokhagymakrém

1 teáskanál curry

¼  teáskanál fekete bors vagy borspótló

½ teáskanál őrölt kömény

15 gramm só

2 nagy csipet édesítőszer (nálam négyszeres erejű)

Elkészítés:

a mirelit zöldségkeveréket az olajon megpároltam, majd ráöntöttem a csicseriborsót, végül pedig a vizet. A vöröshagymát, egyben tettem a lábosba. Fedő alatt puhára főztem a zöldségeket. Majd kimértem a joghurtot, csomómentesre kevertem benne a lisztet. Hozzáadtam a fűszereket. Átmertem hozzá a forró levesből a hőkiegyenlítés miatt. Majd a fűszeres – joghurtos – lisztes keveréket hozzáöntöttem a leveshez. Hagytam, hogy egy utolsót gyöngyözzön a leves, majd tálaltam.

DSCF6771


Irányadó/hozzávetőleges tápanyagértékek:

a kész levesem súlya 2883 gramm lett, ebben 1316 kalória, 61 gramm fehérje, 38 gramm zsír és 154 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 147 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 5 / 5. 1

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: