repaleves_csicseriborsoval_finomat_maskepp
Húsmentes ételek Levesek

Répakrémleves pirított csicseriborsóval

 

Bevezető

Egy igazán egyszerűen elkészíthető leves receptje következik, amely mégis képes becsempészni a hétköznapokba egy kis különlegességet, ami az étkezéseket illeti. A feltét pirított csicseriborsó lett és (light) mozzarellát csipkedtem mellé a tetejére, de „csak” a reszelt sajttal megszórt változat is igen kecsegtető variáció.

Untitled design 5

Hozzávalók

10 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)

1 fej közepes méretű vöröshagyma (nálam pucolt súlya 90 gramm)

4-5 szem kisebb burgonya (nálam 320 gramm a pucolt súlyuk)

7 szál sárgarépa (410 gramm a pucolt súly nálam)

1700 ml víz

Fűszerek: 1 tk. őrölt kömény, 1 ek. petrezselyem, ½ teáskanál őrölt bors, ½ tk. szerecsendió

Feltétnek: némi csicseriborsó (konzerves) és mozzarella

Elkészítése

az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároltam a zsiradékon, majd rátettem a tisztított burgonyákat és répákat. Fedő alatt teljesen puhára főztem őket, majd egy botmixer segítségével pürésítettem. Végül megszórtam a fűszerekkel, s csak hagytam, hogy egy utolsó forrjon.

Míg főttek a zöldségek, három maréknyi csicseriborsót egy teflon alapú serpenyőbe tettem, és fedő alatt, sokszor átmozgatva megpirítottam őket. Nagyjából 30 perc alatt készültek el.

A levest forrón tálaltam, tetejét meghintettem a csicseriborsóval és egy kevés mozzarellával.

répakrémleves_finomat_maskepp


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész levesem súlya 2270 gramm lett, ebben nekem 574 kalória, 14 gramm fehérje, 12 gramm zsír és 107 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 101 gramm) lett.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy