rántott_káposztás_hús
Húsos ételek

Hússal töltött kelkáposztalevelek rántva

Ezt a nagyon finom főételt a Férjem Nővérénél ettem elsőnek –vagyis nem emlékszem, hogy Édesanyám készített volna valaha-. Nem egy gyorsan elkészíthető étel, de szerintem a végeredmény kárpótol.

Hozzávalók:

Egy kisebb fej kelkáposzta –nálam összesen 350 grammnyi levél- + Reform Vito ételízesítő –eddig csak ezt találtam cukormenteset)

500 gramm darált hús –nálam ez esetben combot jelentett-

Fűszerek ízlés szerint: nálam: só, fekete bors, piros paprika, fokhagyma, majoranna

A panírozáshoz: teljes kiőrlésű búzaliszt (17 grammot használtam fel), tojás (2 darabra volt szükségem), teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (107 gramm fogyott el)

Napraforgóolaj a sütéshez (összesen 119 ml olajat vett fel a töltött kelkáposzta)

+köret ízlés szerint

Elkészítése: a kelkáposzta külső leveleit leszedtem, majd pár percig lobogó vízbe tettem a fej kelkáposztát. A vízbe 1 evőkanál ételízesítőt tettem. Közben a húst befűszereztem és alaposan összegyúrtam. Miután kihűlt a kelkáposzta leveleire szedtem és mintha töltött káposztát készítenénk, megtöltöttem a hússal és feltekertem a leveleket, amilyen szorosan csak tudtam.

Előkészítettem mindent a panírozáshoz. A hagyományos módon, először lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgattam őket. Forró olajban minden oldalukat megsütöttem.

Mi basmati rizzsel ettük, de természetesen bármilyen köret illik hozzá.

hússal_töltött_káposztalevelek


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek (köret nélkül): a kész ételem súlya 994 gramm lett. Ebben 2905 kalória, 124,6 gramm fehérje, 221,2 gramm zsír és 102 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint 97,3 gramm) lett.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: