rántott_káposztás_hús
Húsos ételek

Hússal töltött kelkáposztalevelek rántva

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ezt a nagyon finom főételt a Férjem Nővérénél ettem elsőnek –vagyis nem emlékszem, hogy Édesanyám készített volna valaha-. Nem egy gyorsan elkészíthető étel, de szerintem a végeredmény kárpótol.

Hozzávalók:

Egy kisebb fej kelkáposzta –nálam összesen 350 grammnyi levél- + Reform Vito ételízesítő –eddig csak ezt találtam cukormenteset)

500 gramm darált hús –nálam ez esetben combot jelentett-

Fűszerek ízlés szerint: nálam: só, fekete bors, piros paprika, fokhagyma, majoranna

A panírozáshoz: teljes kiőrlésű búzaliszt (17 grammot használtam fel), tojás (2 darabra volt szükségem), teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (107 gramm fogyott el)

Napraforgóolaj a sütéshez (összesen 119 ml olajat vett fel a töltött kelkáposzta)

+köret ízlés szerint

Elkészítése: a kelkáposzta külső leveleit leszedtem, majd pár percig lobogó vízbe tettem a fej kelkáposztát. A vízbe 1 evőkanál ételízesítőt tettem. Közben a húst befűszereztem és alaposan összegyúrtam. Miután kihűlt a kelkáposzta leveleire szedtem és mintha töltött káposztát készítenénk, megtöltöttem a hússal és feltekertem a leveleket, amilyen szorosan csak tudtam.

Előkészítettem mindent a panírozáshoz. A hagyományos módon, először lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgattam őket. Forró olajban minden oldalukat megsütöttem.

Mi basmati rizzsel ettük, de természetesen bármilyen köret illik hozzá.

hússal_töltött_káposztalevelek


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek (köret nélkül): a kész ételem súlya 994 gramm lett. Ebben 2905 kalória, 124,6 gramm fehérje, 221,2 gramm zsír és 102 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint 97,3 gramm) lett.

Jó étvágyat!

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: