Bevezetés
Következő hétre több napra is terveztem levest, illetve szerintem alapvetően gyorsabban elkészíthető fogások lesznek beiktatva, mint általában. Az utóbbi hetekben -az ünnepeket leszámítva- nagy fejtörést okoztak a gyorsan és mégis egészséges(ebb) ételek elkészítése, mert egyszerűen nincs időm. Akárhova nézek, mindenhol feladatokat látok, szerintem a következő Magne B6 reklám főszerepére tuti jelentkezhetnék. 😀
Na de a menüre visszatérve. A héten egy kisebb kutatómunkát végeztem a lenmagról, ezáltal az omega3 és omega6 zsírsavak arányáról is. S ismételten elém került a tengeri herkentyűk fogyasztásának fontossága. Ebből nálunk csak és kizárólag a hal jöhet(ne) szóba.
Nagyon fontos lenne a rendszeres, minimum heti egy halfogyasztás, így reménykedve abba, hogy az elhatározás lángja nem alszik el bennem ismételten egy hét után, megígértem magamnak, hogy valamilyen formában, de lesz hal betervezve minden heti menüben. Szóval a hal az lesz!
Aztán január 17-én vasárnap lesz az olasz konyha világnapja, ezért aznap egy kis világkonyhát terveztem, természetesen olaszt 🙂
A változatosság jegyében lesz húsmentes-, és főzelékes nap is, gluténmentes is.
Talán írnom sem kellene, ne feledjétek, ez a menü iránymutató -mint, minden a blogon-, azért írom le Nektek a saját menütervezetünket, hátha tudtok egy-két napra ötletet meríteni.
Hogy mit-hol szerezhettek be hozzá akciósan/kedvező áron, arról pedig Facebookon írok, ahogy megszokhattátok. Ha van már recept a blogon, akkor az „étel kattintható”, minden egyéb esetben igyekszem a lehető leggyorsabban közzétenni.
Hetedik heti menütervezet
Hétfő
Kedd
Almás-fahéjas gombóc teljes kiőrlésű morzsába forgatva (lidl gombóc)
Szerda
Rántott halrúd (késztermék, teljes kiőrlésű bundában) kukoricás bulgurral és tejfölös uborkasalátával
Csütörtök
Sóskafőzelék buggyantott tojással és bundás kenyérrel
Péntek
Sült csirkemellfilé barna rizzsel és meggyszósszal
Szombat
Vasárnap
Spenótos-ricottás krémmel töltött cannelloni friss salátával
Diéta Oázis – Életmódváltók webáruháza
Letölthető heti menü
Korábbi menük
A korábbi menütervek IDE KATTINTVA elérhetőek.
Hírlevél
Borítókép by Maarten van den Heuvel from Pexels