Sütés nélküli, cukormentes „oreo” torta

Sütés nélküli, cukormentes „oreo” torta
cukormentes-oreo-torta-sutes-nelkul-finomat-maskepp pinit Galéria megtekintése 4 képek

Bevezető

Ez a sütés nélküli, cukormentes „oreo” torta Botikánk hatodik születésnapjára készült el elsőnek még augusztus végén.

Az erdeti receptben a tortához (aminek lentebb látható lesz a videója is) Baileys is kerül, ezt értelemszerűen kihagytam -illetve kicseréltem-, de ha egyszer felnőnek…  Ha tehetitek, bátran próbáljátok ki a felnőtteknek szóló verziót és kérlek ne felejtsetek el nekem beszámolni róla!

Amikor első alkalommal készítettem, akkor karamellás pudinggal kevertem a habtejszínt, másodjára pedig vaníliás ízűvel. Mind a kettővel sikere volt a tortának. Az oreo nem hiába van van idézőjelben, mert én még eddig nem láttam az Oreonak cukormentes változatát a boltok polcain, viszont a Gullonnak akad oreora hasonlító keksze.

(Itt meg is jegyezném, a cikk/recept nem tartalmaz promóciót, hirdetést!)

Íme itt a videó az eredeti recepttel:

A lentebb olvasható verzióban tehát:

  • cukormentes a keksz
  • nincs benne alkohol
  • van benne főzött puding

Második alkalommal eszembe jutott, számtalan cukormentes lehetőség lenne a Baileys karamellás ízének kiváltására az alkoholmentes verzióban, például:

És persze az is opció, hogy egyszerűen csak elhagyjuk a plusz hozzávalót és egy rúd vanília belsejével ízesített habbal rétegezzük.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy bár a lenti irányadó tápanyagértékek is mutatják majd, ez egy cseppet sem alakbarát-torta cukormentessége mellett sem! Meglátásom szerint bármelyik évszakban készíthető, de tény, hogy a melegebb hónapokban ideálisabb, ha más nem, a készítő szempontjából mindenképpen! Kezdő konyhatündérek is bátran készítsék el,  lesz sikerélmény!

Korábbi tortarecepteket ide kattintva érhettek el!

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 60 perc Pihenő idő 8 óra Teljes Idő 9 óra
Adag: 14 Kalóriák: 4010
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítése

  1. Puding megfőzése

    Kimértem 400 ml tejet egy fazékba, majd a maradék 100 ml tejjel csomómentesre kevertem a 40 gramm pudingport. Mikor kellően felmelegedett a tej, hozzáöntöttem a pudingporos tejkeverékét. Folyamatos kevergetés mellett, kis hő fölött addig főztem, míg elérte a kellő sűrűséget. Főzés végén 20 gramm édesítőszerrel ízesítettem. 

    Ki kell hűlnie a pudingnak, hogy a felvert tejszínhabbal összekeverhessük. Ez viszonylag időigényes folyamat. Így vagy előző este főzzük meg a pudingot vagy, ha van robotgépünk, akkor a gép üstjébe öntve, lassú, folyamatos kevertetés mellett gyorsabban kihűl. Ha van időnk, hogy magától -rásegítsés- nélkül hűljön, akkor ne felejtsünk el fóliát helyezni a tetjére, hogy ne bőrösödjön. Hűvösebb évszakokban pedig a természed adta hideg segíthet.
  2. Krém elkészítése
    A tejszínt habbá vertem 20 gramm édesítőszerrel, majd hozzákevertem a megfőzött, kihűlt pudingot. Alaposan átkevertem.
  3. Rétegezés

    Egy 26 centiméteres, kapcsos formát sütőpapírral béleltem és aljára oreo kekszket rakosgattam.

  4. A további rétegekhez én összetörtem a kekszeket, mert így könnyebben át tudnak ázni, meg tudnak puhulni. 

  5. Innentől kezdve már csak rétegezni kell. Tört keksz szórása, krém kanalazás, tört kesz és így tovább, amíg az alapanyagunk és a formánk magassága engedi. Nekem összesen az alj résszel együtt 3 réteg lett. 

    Egy kevés kekszet érdemes visszatartani a rétegezésből, hogy a torta tetejének díszítésére is maradjon. Már amennyiben egy ilyen, rusztikusabb -és meglehetősen gyors- megoldással is boldogok vagyunk!
  6. Pihentetés

    Ezek után nem is maradt más hátra, mint helyet csinálni a hűtőben és várni, hogy összeálljon a tortánk. 

    Majd élvezni minden falatot!

Táplálkozási adatok

Adag 14


Mennyiség adagonként
Kalóriák 245kcal
% Napi érték*
Teljes zsír 8.4g13%
Telített zsír 0.32g2%
Koleszterin 1.78mg1%
Nátrium 15.85mg1%
Kálium 55.6mg2%
Összes szénhidrát 4.6g2%
Cukrok 1.53g
Fehérje 1.1g3%

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.

Megjegyzés

A táblázatban szereplő tápanyagértékek irányadó értékek, és 100 grammra vetítve szerepelnek. 

Kulcsszavak: cukormentes, desszert, tojásmentes

Elkészítetted ezt a receptet?

Ha kedvedet lelted az elkészített ételben és szívesen megmutatnád, használd a #finomatmaskepp hashtaget Instagrammon, hogy mindannyian láthassuk gasztronómiai sikeredet! 

Tetszik a recept, de most nincs időd elkészíteni? Mentsd el magadnak későbbre!

pinit
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious
balazsne_zsuzsi_finomat_maskepp
Zsuzsi

Szia!
Zsuzsi vagyok. :) Inzulinrezisztenciával 2011-ben, colitis ulcerosa-val 2016-ban diagnosztizáltak. Évekig, a sokak által jól ismert szénhidrátdiéta szabályai szerint étkeztem, azonban a colitis miatt rosszul tolerálom a durva rostokat, így a bélrendszerem egészsége miatt (és mert leginkább rémiszt a sztómazsákkal való élet gondolata), többek között a teljes kiőrlésű búzaliszt mennyiségét drasztikusan le kellett csökkentenem étrendemben. Így jelenleg 70%-ban fehér liszteket, 30%-ban teljes kiőrlésű liszteket fogyasztok, valamint hozzáadott cukormentesen étkezem.
Légy üdvözölve a Finomat másképp blogon!
Baráti öleléssel,
Zsuzsi

2 Hozzászólás

  1. Kedves Zsuzsi, először is köszönöm a receptet!
    Elkészitettem a sütés nélküli cukormentes “oreo” tortát, a kisfiam 5. szülinapjára. Amin változtatni fogok legközelebb, hogy az alsó réteget is összetöröm,mert nekem elég kemény maradt és ez a fiúknak annyira nem tetszett. Persze azért pusztították!😁 A tetejét olvasztott étcsokival, meggyszemekkel és némi gumicukorral borítottam. Utóbbit a kisfiam kedvéért.😉






    1. Kedves Móni!
      Először is Isten éltesse a gyermeked! ❤️ Nagy megtiszteltetés nekem, hogy egy ilyen fontos eseményre a blogról választottál süteményt! A csokoládé-meggy-gumicukor trió nagyon jól hangzik, nekem sem okozott volna gondot a torta ,,pusztítása” 🥰 Köszönöm, hogy írtál! Szép napot Nektek! Üdv, Zsuzsi

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy