Néhány összetevős vegán zöldborsókrémleves, pirított kenyérszeletekkel tálalva. Magát a levest gluténmentes liszttel sűrítettem, de természetesen ez módosítható, használhatunk hozzá bármilyen egyéb glutént tartalmazó lisztet, vagy burgonyával is sűríthetjük.
Hozzávalók:
350 gramm nyers zöldborsó
1200 ml víz
40 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt
13 gramm só
3 gerezd fokhagyma
80 gramm vöröshagyma
1 evőkanál zsiradék -nálam olaj–
1 evőkanál tárkony
Teljes kiőrlésű toast kenyér + kevés olaj + fokhagyma
Elkészítése: egy evőkanál olajon üvegesre pároltam az apróbb kockákra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Majd ráöntöttem a zöldborsószemeket, végül felöntöttem vízzel.
Fedő alatt puhára főztem.
Merülő botmixer segítségével pürésítettem, majd kimertem a forró levesből és a kimert leveshez kevertem a lisztet. Egy habverő segítségével csomómentesre kavartam, s visszaöntöttem.
Sóval, tárkonnyal ízesítettem.
A toast szeleteket bedörzsöltem fokhagymával, majd egy ecset segítségével vékonyan megkentem olajjal és forró serpenyőbe rakosgattam őket. Mind a két oldalukat megpirítottam.
Forrón tálaltam.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész levesem súlya 2078 gramm lett, ebben nekem 483 kalória, 24 gramm fehérje, 3 gramm zsír és 93 gramm szénhidrát lett.
Jó étvágyat!