zöldborsóleves
Levesek

Vegán zöldborsókrémleves fokhagymás-pirított kenyérrel

DSCF9967

Néhány összetevős vegán zöldborsókrémleves, pirított kenyérszeletekkel tálalva. Magát a levest gluténmentes liszttel sűrítettem, de természetesen ez módosítható, használhatunk hozzá bármilyen egyéb glutént tartalmazó lisztet, vagy burgonyával is sűríthetjük.

100 grammban hozzávetőleg

Hozzávalók:

350 gramm nyers zöldborsó

1200 ml víz

40 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt

13 gramm só

3 gerezd fokhagyma

80 gramm vöröshagyma

1 evőkanál zsiradék -nálam olaj

1 evőkanál tárkony

Teljes kiőrlésű toast kenyér + kevés olaj + fokhagyma

Elkészítése: egy evőkanál olajon üvegesre pároltam az apróbb kockákra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Majd ráöntöttem a zöldborsószemeket, végül felöntöttem vízzel.

Fedő alatt puhára főztem.

Merülő botmixer segítségével pürésítettem, majd kimertem a forró levesből és a kimert leveshez kevertem a lisztet. Egy habverő segítségével csomómentesre kavartam, s visszaöntöttem.

Sóval, tárkonnyal ízesítettem.

A toast szeleteket bedörzsöltem fokhagymával, majd egy ecset segítségével vékonyan megkentem olajjal és forró serpenyőbe rakosgattam őket. Mind a két oldalukat megpirítottam.

Forrón tálaltam.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész levesem súlya 2078 gramm lett, ebben nekem 483 kalória, 24 gramm fehérje, 3 gramm zsír és 93 gramm szénhidrát lett.

Jó étvágyat!

DSCF9964