csirkemell
Húsos ételek

Dupla sajtos, sült csirkemell basmati rizzsel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

A Férjem kívánsága volt ez az igazán laktató, viszonylag gyorsan elkészíthető étel, ami nálunk a húsvéti, ünnepi teríték dísze lett végül. Basmati rizzsel és salátákkal (madársaláta és ruccola) tálaltam. De akár egy krémes, kukoricasaláta is nagyon jól passzolna mellé.

sajtos_csirkemell

Hozzávalók

1000 gramm csirkemell

250 gramm tejföl (nálam 12%-os zsírtartalmú)

2 darab ’L’-es méretű tojás

5 gramm metélőhagyma

Ízlés szerint só (nálam 5 gramm)

Néhány csipet fehér bors

200 gramm szeletelt baconszalonna

120 gramm reszelt trappista

125 gramm camembert sajt

Elkészítése

a csirkemellet miután megmostam, megtisztítottam nagyobb szeletekre/darabokra vágtam. Összekészítettem a tejfölt, a tojásokat és a fűszereket. Ebbe, az alaposan elkevert tejfölös alapba rakosgattam a húsokat. Közben a püspökkenyérformámat kibéleltem a baconszalonnával.

giphy 7

Erre a szalonnaágyra pakoltam a tejfölös-fűszeres húsokat. Majd következett a vékony szeletekre vágott camembert sajt, végül pedig a reszelt trappista.

Előmelegített sütőbe toltam, és magas hőfok mellett 40 perc alatt készre sütöttem. Melegen tálaltam!

Köretnek szerintem bármi illik mellé.

dupla_sajtos_csirkemell


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész ételem súlya (köret nélkül) sütés után 1631 gramm lett, ebben 3158 kcal, 312,9 gramm fehérje, 197,4 gramm zsír és 18,3 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 0,1 gramm) lett benne.

Receptem alapját ezen az oldalon találtam, köszönet érte!

Jó étvágyat!

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: