A Férjem kívánsága volt ez az igazán laktató, viszonylag gyorsan elkészíthető étel, ami nálunk a húsvéti, ünnepi teríték dísze lett végül. Basmati rizzsel és salátákkal (madársaláta és ruccola) tálaltam. De akár egy krémes, kukoricasaláta is nagyon jól passzolna mellé.
Hozzávalók
1000 gramm csirkemell
250 gramm tejföl (nálam 12%-os zsírtartalmú)
2 darab ’L’-es méretű tojás
5 gramm metélőhagyma
Ízlés szerint só (nálam 5 gramm)
Néhány csipet fehér bors
200 gramm szeletelt baconszalonna
120 gramm reszelt trappista
125 gramm camembert sajt
Elkészítése
a csirkemellet miután megmostam, megtisztítottam nagyobb szeletekre/darabokra vágtam. Összekészítettem a tejfölt, a tojásokat és a fűszereket. Ebbe, az alaposan elkevert tejfölös alapba rakosgattam a húsokat. Közben a püspökkenyérformámat kibéleltem a baconszalonnával.
Erre a szalonnaágyra pakoltam a tejfölös-fűszeres húsokat. Majd következett a vékony szeletekre vágott camembert sajt, végül pedig a reszelt trappista.
Előmelegített sütőbe toltam, és magas hőfok mellett 40 perc alatt készre sütöttem. Melegen tálaltam!
Köretnek szerintem bármi illik mellé.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész ételem súlya (köret nélkül) sütés után 1631 gramm lett, ebben 3158 kcal, 312,9 gramm fehérje, 197,4 gramm zsír és 18,3 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 0,1 gramm) lett benne.
Receptem alapját ezen az oldalon találtam, köszönet érte!
Jó étvágyat!