Cukormentes almás palacsinta

Cukormentes almás palacsinta
cukormentes-almas-palacsinta-finomat-maskepp pinit View Gallery 3 photos

Bevezető

A héten osztottam meg Veletek Facebookon, hogy végre szüretelhettük az egy szál almafánkat. Ugyan idén nem kedvezett neki az időjárás, de azért akadt némi pirosló, savanykás alma. Teljes kiőrlésű almás pitét sütöttem belőlük, illetve az egyik vasárnapi desszertnek ezt az almás palacsintát készítettem el.

Nálunk amúgy is nagyon sok palacsinta fogy a hétköznapok során, így gondoltam kipróbálom, így izlik-e a gyerekeknek. Botikánk éppen csak ránézett -nem meglepő-, Tomikánk viszont eltűntette a tányérjáról, bár lehet a palacsintára kent mogyorókrém adta el a desszertet 🙂

Mi felnőttek, porrá őrölt, természetes édesítőszerrel hintettük meg a tetejét, s bátran -s szerényen- állíthatom nagyon finom volt!

Magát a receptet egész évre ajánlom, hiszen alma mindig kapható, és szerintem a gyümölcsök között alacsonyabb árkategóriájúnak számít. Kezdő konyhatündéreknek is sikerélményük lesz vele!

Én 50-50%-ban használtam a liszteket az oldhatatlan rostok miatt, de természetesen 70-30%-ban (teljes kiőrlésű liszt javára) is sikerülni fog.

Cukormentes almás palacsinta

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 15 min Főzési idő 30 min Elkészítési idő 45 perc Adagok: 5 Kalória: 1084 Ajánlott évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítése

  1. Legelsőnek meghámoztam az almákat, a csutkától megtisztítottam őket. Nagylyukú reszelőn pedig lereszeltem az almadarabokat. 

    Én ugyan nem tettem az almához, de természetesen lehet ízesíteni fahéjjal, őrölt gyömbérrel, őrölt szegfűszeggel is akár.
  2. Felütöttem a két tojást, rámértem a liszteket és a sütőport. Hozzáadtam a folyadékokat és egy habverő segítségével csomómentesre kevertem. Megszórtam 10 gramm édesítőszerrel és nagy csipet sóval. 

  3. A kész palacsintatésztához adtam a reszelt almákat is. Átkevertem. 

  4. Teflon serpenyőmet felmelegítettem és egy ecset segítségével vékonyan kikentem zsiradékkal. Majd kisebb méretű palacsintákat sütöttem. 

    Érdemes figyelni rá, hogy vékonyra húzzuk a tésztát a palacsintasütőnkben, mert a sütőpor miatt amúgy kicsit növekedni fog a térfogata.
  5. A forró palacsintákat porrá őrölt (nagyjából, összesen 10 grammnyi) édesítőszerrel hintettem. 

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

Adag ~ 100 gramm


Mennyiség adagonként
Kalóriák 157.3
% Napi érték*
Teljes zsír 3.8g6%
Telített zsír 1.03g6%
Transzzsír 0.01g
Koleszterin 57.8mg20%
Nátrium 95.7mg4%
Kálium 112.79mg4%
Összes szénhidrát 23.5g8%
Élelmi rost 2.5g10%
Cukrok 3.8g
Fehérje 5.9g12%

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.

Megjegyzés

A táblázatban szereplő tápanyagértékek irányadó értékek, és 100 grammra vetítve szerepelnek. 

Nekem a teljes súly 689 gramm lett, egy darab palacsinta nagyjábó 60-70 grammos lett. 

Kulcsszavak: cukormentes, desszert, húsmentes, teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz

Elkészítetted már ezt a receptet?

Mutasd meg az Instagram felhasználóknak mekkora konyhatündér voltál ma is, a finomatmaskepp #-el, illetve @balazsnezsuzsi megjelöléssel!

Tetszik a recept, de ma nincs időd elkészíteni? Semmi gond! Mentsd el későbbre a Pinterest felületén! 

pinit
Receptkártya készítője Delicious Recipes
balazsne-zsuzsi-finomat-maskepp

Balázsné Zsuzsi

Blogger

Balázsné Zsuzsi vagyok a Finomat másképp (korábban Egy egészségesebb élet) blog és az Ízparancsolat megálmodója és írója. Inzulinrezisztenciával és colitis ulcerosaval élek, mely két betegség más-más étrendet követelne meg tőlem. E gasztronómiai kalandozásomat mutatom be ezen a felületen.

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy