Hozzávalók
280 gramm teljes kiőrlésű liszt
120 gramm finomliszt
50 gramm olvasztott margarin (25%-os zsírtartalmút használtam)
170 gramm joghurt -nálam natúr, 1,5%-os)
30 gramm négyszeres erejű édesítőszer
10 gramm sütőpor
250 ml víz
zsiradék a sütéshez -nálam most napraforgóolaj volt-
lekvár, kakaópor, puding, porrá őrölt édesítő kinek mi
Elkészítése
ennek a fánknak az elkészítése végtelenül egyszerű, minden hozzávalót csak össze kell önteni. Egy sűrű masszát kell hogy kapjunk, amolyan nokedli tésztához hasonlót.
Bő, forró zsiradékban sütöttem ki, s már készen is vannak a fánkok.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész fánkok súlya 905 gramm, ebben nekem 2449 kalória, 50 gramm fehérje, 122 gramm zsír és 266 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is) lett.
Jó étvágyat!
Fordított lisztarányokkal készítve
Hozzávalók
280 gramm finomliszt
120 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
50 gramm olvasztott margarin
170 gramm joghurt – nálam most görög natúr
20 gramm xilit plusz (vagy egyéb édesítő/cukor ami 100 gramm cukornak felel meg)
10 gramm sütőpor
~ 250 ml víz
zsiradék a sütéshez -nálam most napraforgóolaj volt-
porrá őrölt természetes édesítőszer
Elkészítése
megegyezik a fent leírtakkal.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész fánkjaim súlya sütés után 928 gramm lett. 100 grammban 271 kalória, 12 gramm zsír, 32 gramm szénhidrát, 5 gramm fehérje és 2,5 gramm rost lett. Glikémiás indexe nagyjából 30% körüli.