Hozzávalók
280 gramm teljes kiőrlésű liszt
120 gramm finomliszt
50 gramm olvasztott margarin (25%-os zsírtartalmút használtam)
170 gramm joghurt -nálam natúr, 1,5%-os)
30 gramm négyszeres erejű édesítőszer
10 gramm sütőpor
250 ml víz
zsiradék a sütéshez -nálam most napraforgóolaj volt-
lekvár, kakaópor, puding, porrá őrölt édesítő kinek mi
Elkészítése
ennek a fánknak az elkészítése végtelenül egyszerű, minden hozzávalót csak össze kell önteni. Egy sűrű masszát kell hogy kapjunk, amolyan nokedli tésztához hasonlót.
Bő, forró zsiradékban sütöttem ki, s már készen is vannak a fánkok.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész fánkok súlya 905 gramm, ebben nekem 2449 kalória, 50 gramm fehérje, 122 gramm zsír és 266 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is) lett.
Jó étvágyat!