Alapanyagokról

10 nagyszerű tény a lenmagról

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)
  1. Már Kr.e. a 14 században is ismerték
  2. Csak Közép-Európában termesztik.
  3. Nem csak az élelmiszeripar, de a festékgyártás egyik nagyon fontos alapanyaga is. 
  4. Rengeteg gyógyhatással bír, a népi gyógyászat szívesen használja: koleszterinszint csökkentő, serkenti az agyműködest, székrekedésre jótékony hatással bír, ízületi és egyéb gyulladásokra is sikeresen alkalmazható kiegészítő kezelésként (bélelzáródás és bélszűkület esetén ellenjavalt a fogyasztása)
  5. A lenmagból készült liszt gluténmentes diétába is beilleszthető
  6. Többféle olajat is tartalmaz: linol-, linolénsav-, olajsav gliceridjeit
  7. Kiemelkedő az ásványianyag-tartalma 
  8. Olaja könnyen meg tud avasodni, valamint az olaj kisgyermekeknek nem adható (hidrogén-cianid tartalma miatt)
  9. Kifejezetten olcsó alapanyagnak számít és könnyen beszerezhető
  10. Tojás kiváltható őrölt lenmag és víz keverékének turmixolásával

    A képekért köszönet: pixabay.com

    Felhasznált irodalom: itt, itt és itt

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: