Bevezető
Tudtátok, hogy január 5-én van a tejszínhab világnapja?
Őszintén, engem eléggé meglepett, sőt egy kissé meg is mosolyogtatott a dolog. Na de ha kapott egy egész napot az ünneplésre, akkor mi sem hagyjuk ki. Ha eddig nem tettétek, akkor tartsatok velem, és innentől kezdve ünneplejük együtt ezt a krémes finomságot!
Én magam inkább habtejszínt és nem tejszínhabot használok, de azért összegyűjtöttem néhány finomságot, amikből akár ötletet is meríthettek 🙂
Apropó: tudjátok mi a különbség a habtejszín és a tejszínhab között?
Például az,
- hogy a habtejszín legalább 28%-os zsírtartalmú (ez lenne az állati eredetű, dobozos), míg a tejszínhab zsírtartalma nem haladhatja meg a 35%-ot – írja a Magyar Élelmiszerkönyv
- no meg persze az esetek többségében a tejszínhabbal aeroszolos készítményként találkozunk, míg a habtejszínnel dobozos/zacskós formában
Kókuszgolyó torta
Gyerekek kedvence! Több szempontból is kiváló választás ez a sütemény:
- egyszerű
- sütés nélküli
- kakaós/csokoládés
Ki tudna ellenállni egy szeletnek ebből a finomságból?
A recept a képre kattintva elérhető!
Madártej tejszínhabbal
Oly sokszor írtam már a blog Facebook oldalán – akik nap, mint nap velem tartanak biztosan unják már, elnézést… -, hogy ezt a desszertet nem szeretem. Talán ez az egyetlen recept a blogon, amit nem kóstoltam. A Férjem visszajelzése alapján azonban nem lőttem mellé az ízvilággal 🙂
A receptje a képre kattintva elérhető!
Vaníliás muffin citromkrémes koronával
Emlékszem ezt vendégségbe vittük magunkkal és csak a felnőttek ettek belőle. Megtanultam a leckét: gyerektársaságba nem viszünk citromos sütikét, annál inkább csokoládésat! Azért elfogyott mind!
A recept a képre kattintva elérhető!
Nyárcsalogató körtekrémleves
Téli gyerek vagyok, de azt hiszem nekem ez már most aktuális lenne…
A recept a képre kattintva elérhető!
Cruffin csoki ganache-sal
A muffin formája és a kelt tészta házasítása. Most, hogy megláttam, hamarosan újra kell sütnöm!
A recept a képre kattintva elérhető!
Panna cotta eperkoronával
Igazi nyári desszert, ami azonban életemben elsőnek is télen készítettem el. Szóval, panna cotta készítésre fel!