limara-elotesztas-kenyere
Kenyerek és cipók Pékáruk

Limara előtésztás kenyere

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
(1)

Ha azt írom, hogy Tóthné Libor Mária a kenyérsütés magyar királynője egy cseppet sem túlzok és biztos vagyok abban is, hogy ezen a véleményen még sokan mások is osztoznak velem. Ez az Ő receptje apróbb módosításokkal.

Hozzávalók

Előtészta

140 gramm teljes kiőrlésű liszt

60 gramm finomliszt

5 gramm élesztő

160 ml langyos víz

csipet só

Friss tészta

öregtészta

210 gramm teljes kiőrlésű liszt

90 gramm finomliszt

20 ml extra szűz olívaolaj

15 gramm élesztő

10 gramm só

2 ek. búzakorpa -10 gramm, opcionális-

15 gramm sikér

20 gramm lenmag (természetesen opcionális)

150 ml langyos víz

Elkészítése

Előző este összekeverem az öregtészta hozzávalóit. Lefedve a konyhapulton hagyva hagyom megkelni, sokszor 12 órát is. Másnap az öregtésztát és a friss tészta hozzávalóit alaposan kidagasztom és lefedve hagyom megkelni. Majd szintén Limara oldaláról elsajátítva megformázom.

limara_kenyere

Formázás után szintén letakarva körülbelül 30 percet pihentetem, majd nagyjából 200 fokon 40 perc alatt megsütöm. Érdemes vízzel alaposan bespriccelni a kenyerünk tetejét, ha megoldható fedő alatt sütni körülbelül 20 percig, illetve felettébb hasznos, ha tudjuk párásítani a sütőnket (egy tepsi víz segítségével mondjuk).

DSCF8361


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

A kész kenyerem súlya 795 gramm lett, így 2002 kalória, 79,4 gramm fehérje, 30,7 gramm zsír és 327,5 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 330,1 gramm) szénhidrát lett benne.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 5 / 5. 1

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: