Bevezető
Erre a hétre viszonylag sok főzeléket terveztem -önmagamhoz képest mindenképpen-, leginkább húsos feltéttel. Hétfőn burgonyafőzelék lesz, bár ez egyáltalán nem inzulinbarát étel, a gyerekek nagyon szeretik. Bár egyre többször olvasom, hogy beáztatják a krumplit hosszabb időre és a voala, nem dobja meg a vércukorszintet a mért eredmények alapján. Persze IR esetén, otthoni körülmények közepette azt nem tudhatjuk mennyi inzulin kellett a normál vércukorszint eléréshez. Na de tejföllel habarva, fasírozottal -tehát fehérje és némi zsiradék is lesz mellette bőven- készítve egyszer-egyszer bele fog férni számomra is.
A már blogon fent lévő receptek az étel nevére kattintva elérhetőek, a többit pedig igyekszem a lehető leghamarabb pótolni -már amennyiben ehetőre és fotogénre sikerül :D-.
Tizenkettedik heti menü
Hétfő
Burgonyafőzelék fasírozottal
Kedd
Tejszínes-karfiolos csirkecombok durum tésztával
Szerda
Zöldborsófőzelék sült hagymával és főtt tojással
Csütörtök
Sertéstokány basmati rizzsel
Péntek
Lencsefőzelék sült császárral
Szombat
Vasárnap
Lecsós húsgolyó tökmagos basmati rizzsel
Letölthető heti menü
Korábbi heti menük
A korábbi menütervek IDE KATTINTVA elérhetőek.
Borítóképért köszönet Darkmoon-Art munkájáért, Pixabay.com-ról.