Glutén-, (állati eredetű)tej-, tojás-, és cukormentes keksz receptje a lentebb olvasható.
Gyorsan elkészíthető, akik szeretik a kókuszt és a mogyoró ízeket, azoknak minden reményen szerint tetszeni fog ez a kekszrecept. Sütőből kivéve még nagyon puha, ahogy hűl, úgy keményedik, de állagát inkább porhanyósnak mondanám, mintsem roppanósnak.
Hozzávalók:
130 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt
5 gramm bambuszrost liszt
5 gramm útifű maghéj
20 gramm négyszeres erejű édesítőszer
¼ teáskanál szódabikarbóna
15 ml frissen facsart citromlé
60+30 gramm mogyoró
25 gramm kókuszreszelék
50 ml olaj (nálam repce)
140 ml cukormentes kókusztej
Elkészítése: a liszteket kimértem, hozzáadtam az útifű maghéjat, az édesítőszert, a kókuszreszeléket és a sütőport. Alaposan megpirítottam a sótlan mogyorót (60 gramm), majd hozzáadtam. Ráöntöttem az olajat, a frissen facsart citromlevet és a kókusztejet.
Kanál segítségével halmokat pakoltam sütőpapírral bélelt tepsire, majd számomra tetszőleges nagyságú körök formáztam.
Tetejére a maradék, durvára darált mogyorót szórtam.
180°C-os, előmelegített sütőbe toltam és 25 perc alatt barnára sütöttem őket. Ez az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész kekszeim súlya 400 gramm lett, ebben 1692 kalória, 34 gramm fehérje, 116 gramm zsír és 121 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 97 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!