Egyéb édességek Sütemények Vegán receptek Videoreceptek

Omlós, mogyorós-kókuszos keksz mentesen

menteskeksz 4

Glutén-, (állati eredetű)tej-, tojás-, és cukormentes keksz receptje a lentebb olvasható.

Gyorsan elkészíthető, akik szeretik a kókuszt és a mogyoró ízeket, azoknak minden reményen szerint tetszeni fog ez a kekszrecept. Sütőből kivéve még nagyon puha, ahogy hűl, úgy keményedik, de állagát inkább porhanyósnak mondanám, mintsem roppanósnak.

Hozzávalók:

130 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt

5 gramm bambuszrost liszt

5 gramm útifű maghéj

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

¼ teáskanál szódabikarbóna

15 ml frissen facsart citromlé

60+30 gramm mogyoró

25 gramm kókuszreszelék

50 ml olaj (nálam repce)

140 ml cukormentes kókusztej

Elkészítése: a liszteket kimértem, hozzáadtam az útifű maghéjat, az édesítőszert, a kókuszreszeléket és a sütőport. Alaposan megpirítottam a sótlan mogyorót (60 gramm), majd hozzáadtam. Ráöntöttem az olajat, a frissen facsart citromlevet és a kókusztejet.

Kanál segítségével halmokat pakoltam sütőpapírral bélelt tepsire, majd számomra tetszőleges nagyságú körök formáztam.

Tetejére a maradék, durvára darált mogyorót szórtam.

180°C-os, előmelegített sütőbe toltam és 25 perc alatt barnára sütöttem őket. Ez az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

menteskeksz 1


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész kekszeim súlya 400 gramm lett, ebben 1692 kalória, 34 gramm fehérje, 116 gramm zsír és 121 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 97 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

menteskeksz 5

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy