minestrone leves 2 scaled
Húsmentes ételek Levesek

Minestrone leves, durum spagettivel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
(1)
DSCF5436
Minestrone leves

„A minestrone egy tartalmas olasz levesféle… Nincsen egy adott receptje, mert minden területnek, minden évszaknak, és minden családnak megvan a sajátja. A római változatokban van tészta, másutt esetleg nincs. Az egyikben több a hüvelyes, a káposzta, vagy a zöldfűszer. Másutt pestót is adnak a leveshez. Van, ahol sok paradicsommal készítik, van, ahol egyáltalán nem tesznek bele.” –írja a wikipedia.

A fenti sorokat olvasva, kedvet kaptam hozzá, mert tartalmas ételnek gondoltam és nem tévedtem. Nagyon finom lett, és tényleg az kerül bele, ami éppen akad a hűtőben. Én mirelit zöldségeket használtam, olvastam, hogy vannak akik, babot is tesznek bele, nem rossz ötlet, meg kell hagyni.

Hozzávalók:

450 gramm brokkoli mix (fagyasztott)

10 ml olaj (extra szűz olívaolaj)

100 gramm vöröshagyma (tisztított súly)

1 evőkanál cukormentes ételízesítő

80 gramm durum spagetti (szárazon mérve)

3 nagy evőkanál paradicsompüré

Körülbelül 10 gramm só

2 csipet édesítőszer

Ízlés szerint bazsalikom és petrezselyem

2 liter víz

Elkészítése: az olajon megpároltam a zöldségeket, majd egészben rátettem a hagymát. Megszórtam ételízesítővel és a többi fűszerrel. Felöntöttem vízzel és fedő alatt félpuhára főztem a zöldségeket. Majd ekkor beletettem a széttördelt spagetti tésztát is. További 8 percig főztem a levest, majd hozzáadtam a három evőkanál paradicsompürét is.

Forrón tálaltam, ízlés szerint megszórható reszelt sajttal, apróbb darabokra vágott mozzarellával.


Tápanyagértékek: a kész levesem súlya 2679 gramm lett, ebben 590 kcal, 24 gramm fehérje, 14 gramm zsír és 85 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 77 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

minestrone leves 1 scaled

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 5 / 5. 1

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

2 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: