magyaróvári_csirkemell_finomat_másképp
Húsos ételek

Magyaróvári csirkemell

Bevezető

Egy igazán könnyen elkészíthető, laktató és egy kissé különleges fogás receptje érkezik lentebb. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, ugyanakkor mégis picit különlegesebb, ünnepi asztalok méltó étele lehet. Kezdő konyhatündéreknek is ajánlott, nem fog csalódást okozni.

Én csirkemellből készítettem, de természetesen választhatunk helyette sertést, mondjuk karajt. Sonkából, ha tehetjük, magasabb hústartalmú, minőségi terméket válasszunk. Meglátásom szerint a sajt extra ízélményt ad az ételnek, ha valamilyen karakteresebb ízűt választunk, mondjuk ementálit, camembert stb.

Köretnek szinte bármi illik mellé. Alapvetően gluténmentes étel (természetesen kiemelt figyelmet kell fordítani a hozzávalók gluténmentességére, ha ez fontos szempont, mert vendégeink között tudhatunk gluténra érzékenyt is). Bátran próbáljátok ki barna-, vagy basmati rizzsel, steak burgonyával, sztrapacskával is akár.

Sajnos ehhez a recepthez most nem tudok hozzávetőleges tápanyagértékekkel szolgálni, mert egy papírlapra számoltam sebtiben mikor készítettem és szerintem egy óvatlan mozdulattal, összefogva mással kidobtam véletlenül. De amint újra fogom készíteni, pótolom hiányosságomat. (Azóta pótoltam 🙂 )

 

Finomat_másképp

Hozzávalók

1 kg csirkemellfilé

annyi sonka, ahány szelet csirkemellünk van - nálam 180 gramm-

annyi szelet sajt, ahány szelet csirkemellünk van - nálam összesen 80 gramm-

1 kisebb fej vöröshagyma

20 dkg gomba

ízlés szerint só és bors a csirkemellhez

1 evőkanál tárkony

alacsony zsírtartalmú margarin (nálam 20%-os) - nálam 50 gramm összesen-

 

Elkészítése

  1. Felszeleteltem a csirkemelleket, kissé kiklopfoltam őket. Vékonyan megszórtam sóval és borssal a hússzeleteket.
  2. Egy teflonalapú serpenyőbe alacsony zsírtartalmú margarint hevítettem, majd a fűszeres csirkemellek mindkét oldalát kérgesre sütöttem.
  3. Miután kérgesre sültek a húsok, a visszamaradt zsiradékon (természetesen, ha szükséges pótoljuk) üvegesre pároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd ráöntöttem a vékonyabb szeletekre vágott gombákat.
  4. Sóval, borssal fűszereztem, nagyjából 2 dl vízzel felöntöttem és fedő alatt, nagy hő fölött puhára főztem őket.
  5. Körülbelül 25 perc után levettem a fedőt és fedő nélkül főztem tovább a gombákat, hogy a maradék folyadék is elpárologjon róla. A főzés végén megszórtam tárkonnyal.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsit vettem elő.
  7. Sütőmet 180°C-ra állítottam.
  8. A hússzeleteket a tepsibe rakosgattam, majd egy szelet sonkát, majd egy kevés gombát, végül pedig sajtot tettem rá.
  9. Sütőbe toltam őket, és 35-40 perc alatt készre sütöttem őket.

 

magyaróvári_csirkemell_finomat_másképp

Hozzávetőleges/ irányadó tápanyagértékek

a kész ételem súlya 1050 gramm lett, ebben nekem 1901 kalória, 280 gramm fehérje, 72 gramm zsír és 20 gramm szénhidrát lett. Glikémiás indexe nagyából 10% körüli.

Hírlevél

Tarts velem a hírleveleimben is! Az adatvédelmi tájékoztatót ide kattintva tudod elolvasni!

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: