Túrógombóc-vele-sült-pudinggal
Egyéb édességek Húsmentes ételek

Túrógombóc vele sült pudinggal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Túrógombóc-vele-sült-pudinggal

Korábban már próbáltam ezt a receptet, akkor édesített tejföl került a tetejére, de emlékeim és a sült túrógombóc nélkül eltelt évek azt mutatták, hogy annyira nem ízlett, mint vártam. Ma mindenképpen túrógombócot szeretettem volna készíteni, méghozzá a számomra hagyományos verziót, azonban reggel vettem észre, hogy a teljes kiőrlésű morzsám elfogyott. Mivel két kicsi gyerekekkel, szakadó esőben, a boltba menetel egyszerű gondolatától is rosszul voltam, valamit ki kellett találnom. A Férjem javaslatára készült el ma ismét a túrógombóc e verziója, ám Bourbon vaníliás zabpudingot főztem rá, tejföl helyett, dióval szórtam, lekvárral tálaltam.

Hozzávalók

450 gramm tehéntúró (nálam zsírszegény)

15 gramm teljes kiőrlésű tönkölydara – tönkölydarát itt találsz

2 darab L’-es méretű tyúktojás

10 ml citromlé (nálam friss)

Csipet só

20 + 20 gramm négyszeres erejű édesítőszerédesítőszereket itt találsz

40 gramm Bourbon vaníliás zabpudingpor (mivel a Férjem ezt nagyon szereti, ebből készítettem, de a hagyományos is tökéletes) – zabpudingot itt találsz

350 ml tehéntej (nálam 1,5%-os) + 100 ml víz

30 gramm dió (természetesen elhagyható)

Cukormentes lekvár (természetesen elhagyható) –cukormentes lekvárokat itt találsz

Elkészítése

a túrót, a tojások sárgáját, a 20 gramm édesítőszert, a tönkölydarát és a citromlevet alaposan összekevertem. Közben a tojások fehérjét csipet sóval könnyű habbá vertem, amit a későbbiekben hozzá is kevertem a túrós masszámhoz.

Hűtőbe tettem, míg megfőztem a vaníliás pudingot. A pudingot 350 ml tehéntej és 100 ml víz keverékével készítettem el, amit a maradék 20 gramm édesítőszerrel ízesítettem. Ha valaki jobb szeretné, természetesen készítheti csak tejjel, viszont akkor magasabb tápanyagértékekkel kell számolnunk!

sólt-ttúrógombóc-cukormentes

A masszámból igyekeztem azonos nagyságú gombócokat formázni és megtöltöttem velük a tepsimet. Ezekre öntöttem rá a kész pudingot, megszórtam a kevés -durvára vágott – dióval, majd előmelegített sütőbe toltam, ahol magas hőfok mellett 20-25 perc alatt készre sütöttem.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek


Hozzávalók
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
450 gramm zsírszegény túró* 540 63 24,8 13,5
15 gramm tk. Tönkölydara 52 2,2 0,1 10,2
2 db tyúktojás (106 gramm) 152 13,4 10,1 1,9
40 gramm édesítőszer 0 0 0 0
40 gramm zabpudingpor 148 2,6 1,5 31
           10 ml citromlé         2        0       0           0,7
          Csipet só         0         0        0            0
350 ml tehéntej (1,5%-os) 154 10,5 5,3 16,4
                100 ml víz         0         0        0            0
30 gramm dió 196 4,6 19,6 4,1
Összesen (1025 gramm)      1244       96,3    61,4          77,8
100 grammban:        121       9,4       6           7,6

* Tojásra, dióra és a citromlére nem számoltam szénhidrátot a diéta keretein belül!

Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: