Fagylaltok Sütemények

Laktóz-, és tejmentes nutellinos kókuszfagylalt

Laktóz-, és tejmentes nutellinos kókuszfagylalt

Ahogy a cím is rámutat, ez egy laktóz-, tej-, sőt: tojás és cukormentes fagylalt lett. Ha figyelünk a gondos alapanyag vásárlásra is, akkor gluténmentes is (gondolok itt arra, hogy egyik alapanyag se legyen keresztszennyezésnek kitéve).

Nekünk, felnőtteknek kehelyben tálaltam, a nagyobbik gyerekünknek viszont műanyag fagyi formákba öntöttem. Ez egy egészen jó megoldás addig (is), amíg ki nem kísérletezem a megfelelő teljes kiőrlésű tölcsért.


Hozzávalók

165 ml kókusztejszín

300 ml hideg víz

35 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer (vagy 140 gramm kristálycukornak megfelelő egyéb édesítőszer)  – édesítőszert itt találsz

20 gramm nutellino (földimogyoró és karobpor keveréke)

50 gramm kókuszreszelék

Elkészítése

minden, fenti hozzávalót alaposan elkevertem és 30 percre mélyhűtőbe tettem. Majd kivettem a már napokkal ezelőtt bekészített tálat, ami a fagylaltkészítő géphez tartozik. Ha nincs gép, semmi gond, 10-15 percenként keverjük át alaposan a masszánkat, mindezt addig ismételve, amíg el nem érjük a számunkra megfelelő állagot. Ha elkészült a gép a fagyi készítésével/kavarásával, utána a műanyag pohárkákba kanalaztam a masszából, a maradékot pedig lezárható tárolóba tettem. Mélyhűtőbe raktam, tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni, hogy a kicsit lazuljon az állaga, ne legyen olyan kemény.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

az egész fagyink súlya 570 gramm lett. Ebben 788 kalória, 7,4 gramm fehérje, 70,7 gramm zsír és 22,1 gramm szénhidrát (a szénhidrát diéta szabályai szerint számolva 14,2 gramm) lett. Tehát 100 grammban: 138 kalória, 1,3 gramm fehérje, 12,4 gramm zsír és 3,9 gramm szénhidrát (szénhidrát diéta szabályai szerint 2,4 gramm).

Jó étvágyat!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy