Bevezető
Ismét egy Ataisz által forgalmazott alapanyagot mutatok Nektek, méghozzá a petrezselymes rozsburgerét készítettem el, amit itthon sült, teljes kiőrlésű hamburger buciban és sült zellerrel tálaltam.
Ovo-lakto-vegetáriánusok is fogyaszthatják ezt az ételt, ebben a formában, hiszen teljesen húsmentes.
A hamburger zsemle ugyanaz, mint amit előző alkalommal sütöttem, lentebb kattintható a receptje!
Hozzávalók
7 darab teljes kiőrlésű hamburger zsemle
1 csomag Ataisz petrezselymes rozsburger alappor
260 ml víz
Napraforgóolaj a sütéshez
Ízlés szerint só
Zöldségek, nálunk: jégsaláta, uborka, paradicsom
Mustár
Elkészítése
Első lépésként, a hamburger zsemléket készítettem el, e recept alapján.
Majd 260 ml vízzel alaposan összekevertem a petrezselymes rozsburger alapport, amit hagytam körülbelül 10 percig pihenni. Bár az összetevőkön szerepel a só (utolsó helyen), javaslom, hogy sütés előtt kóstoljunk bele a masszába, mert úgy gondolom, sokak sótlannak érezhetik!
Enyhén vizes kézzel 7 egyenlő részre osztottam, majd formáztam az alapot. Forró olajban, körülbelül 1-1 percig sütöttem mind a két oldalukat (összesen 30 ml olajat vett fel sütés során). Következő alkalommal mindenképpen ki fogom próbálni, hogy sütőben, olaj (vagy minimális mennyiségű) nélkül sütöm ki őket.
Miután kisültek a „pogácsák”, már csak a hamburger összekészítése volt hátra.
Ez az étel szerintem önmagában is megállja a helyét egy főétkezés során, azonban most sült mellé egy kevés zeller is.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
Tápanyagértékek a zsemlére: a kész zsemlék súlya 696 gramm lett, ebben 1771 kcal, 68,7 gramm fehérje, 40,4 gramm zsír és 264,8 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 253,2 gramm) lett benne nekem.
Tápanyagértékek a petrezselymes rozsburgerre: a kész „pogácsák” súlya sütés után 429 gramm lett, ebben 965 kcal, 25,4 gramm fehérje, 36 gramm zsír és 128,8 gramm szénhidrát lett benne.