Itt van ez a szuper mag, amit olyan kevesen használunk ma Magyarországon, pedig számos, jótékony élettani előnnyel/hatással bír, fűszerként rengeteg ételhez felhasználható.
Nézd meg a kardamomos zabkeksz receptemet is!
1. Gyömbérfélék családjába tartozik, őshazája India.
Kép forrása: Pexels képe a Pixabay -en.
2. Megkülönböztetünk zöld és fekete színű kardamomot. Előzőt elsősorban húsok, zöldségek, míg utóbbit desszertek és egyes italok, kávék ízesítésére használnak fel.
3. Elsősorban a Közel-Kelet országai és a skandináv országok lakosai fogyasztják nagy szeretettel, de világszerte használja a szépségipar is.
4. Gazdag élelmi rostban, továbbá tartalmazza a B vitaminok többségét, C vitamint, vasat, cinket, mangánt és magnéziumot is.
5. A kardamom -magok jó hatással bírnak az emésztésre, enyhítik a puffadásos tüneteket.
Stefan Keller képe a Pixabay -en.
6. A szépségipar nagy szeretettel használja a fekete kardamomot, mert antibakteriális hatással bír. Igen sok parfüm és bőrápoló termék hozzávalója.
dungthuyvunguyen képe a Pixabay -en.
7. Indiában bevett szokás étkezés után, rossz lehelet ellen/esetén rágcsálni.
Mudassar Iqbal képe a Pixabay -en.
Felhasznált irodalom: itt, itt és itt. A képekért köszönet a pixabay.com művészeinek. Birítókép: Jaspreet Kalsi képe a Pixabay -en.