cardamom 6300029 1920
Alapanyagok Fűszerek

7 lenyűgöző tény a kardamomról!

Itt van ez a szuper mag, amit olyan kevesen használunk ma Magyarországon, pedig számos, jótékony élettani előnnyel/hatással bír, fűszerként rengeteg ételhez felhasználható.

Nézd meg a kardamomos zabkeksz receptemet is!

1. Gyömbérfélék családjába tartozik, őshazája India.

kardamom-india

 

 

Kép forrása: Pexels képe a Pixabay -en.

2. Megkülönböztetünk zöld és fekete színű kardamomot. Előzőt elsősorban húsok, zöldségek, míg utóbbit desszertek és egyes italok, kávék ízesítésére használnak fel.

kardamom

PDPics képe a Pixabay -en.

3. Elsősorban a Közel-Kelet országai és a skandináv országok lakosai fogyasztják nagy szeretettel, de világszerte használja a szépségipar is.

kardamom

Sheri Oz képe a Pixabay -en.

4. Gazdag élelmi rostban, továbbá tartalmazza a B vitaminok többségét, C vitamint, vasat, cinket, mangánt és magnéziumot is.

vitamin-kardamom

HeungSoon képe a Pixabay -en.

5. A kardamom -magok jó hatással bírnak az emésztésre, enyhítik a puffadásos tüneteket.

puffadas-kardamom

Stefan Keller képe a Pixabay -en.

6. A szépségipar nagy szeretettel használja a fekete kardamomot, mert antibakteriális hatással bír. Igen sok parfüm és bőrápoló termék hozzávalója.

kardamom

dungthuyvunguyen képe a Pixabay -en.

7. Indiában bevett szokás étkezés után, rossz lehelet ellen/esetén rágcsálni.

rossz-lehelet

Mudassar Iqbal képe a Pixabay -en.

Felhasznált irodalom: itt, itt és itt. A képekért köszönet a pixabay.com művészeinek. Birítókép: Jaspreet Kalsi képe a Pixabay -en.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy