tejszínes_gombás_csirkemell_finomat_másképp
Húsos ételek Videoreceptek

Tejszínes-gombás csirkemell barna rizzsel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Gyorsan elkészíthető étel, nálunk a nagyobbik gyerkőc is szívesen ette, ami elég nagy szó.  Mi barna rizzsel ettük, de szerintem mindenféle köret illik mellé.

Untitled design 2 1

Hozzávalók

10 ml olaj (extra szűz olívaolaj)

1 nagyobb fej vöröshagyma (nálam 180 gramm pucoltan)

730 gramm csirkemell

500 gramm csiperkegomba

500 gramm főzőtejszín (10%-os zsírtartalommal)

1 púpozott evőkanál majoránna

1 csapott teáskanál fehér bors

7 gramm só

Köretnek: 250 gramm szárazon kimért barna rizs

Elkészítése

a vékony szeletre vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároltam, majd ráöntöttem a csirkemellet. Befűszereztem és miután alaposan átforgattam, hozzáadtam a nagy szeletekre vágott, alaposan megmosott gombát is. Körülbelül 20 perc múlva a gomba már össze is esett, vizet engedett. Kimértem a tejszínt és hozzákevertem a gombás csirkéhez. Míg vártam, hogy besűrűsödjön, addig feltettem főni a rizst is. Miután a rizs is megfőtt, a tejszín is besűrűsödött azonnal tálaltam.

tejszinescsirke


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a feltét 1546 gramm lett főzés után, amiben 1772 kalória, 200,5 gramm fehérje, 79,4 gramm zsír és 54,5 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 16,7 gramm) lett benne nekem. A 250 gramm rizs főzés után 542 gramm lett, ebben 873 kalória, 20 gramm fehérje, 5,5 gramm zsír és 180 gramm szénhidrát lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: