Gyorsan elkészíthető étel, nálunk a nagyobbik gyerkőc is szívesen ette, ami elég nagy szó. Mi barna rizzsel ettük, de szerintem mindenféle köret illik mellé.
Hozzávalók
10 ml olaj (extra szűz olívaolaj)
1 nagyobb fej vöröshagyma (nálam 180 gramm pucoltan)
730 gramm csirkemell
500 gramm csiperkegomba
500 gramm főzőtejszín (10%-os zsírtartalommal)
1 púpozott evőkanál majoránna
1 csapott teáskanál fehér bors
7 gramm só
Köretnek: 250 gramm szárazon kimért barna rizs
https://www.youtube.com/watch?v=eYOhu8jutIU
Elkészítése
a vékony szeletre vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároltam, majd ráöntöttem a csirkemellet. Befűszereztem és miután alaposan átforgattam, hozzáadtam a nagy szeletekre vágott, alaposan megmosott gombát is. Körülbelül 20 perc múlva a gomba már össze is esett, vizet engedett. Kimértem a tejszínt és hozzákevertem a gombás csirkéhez. Míg vártam, hogy besűrűsödjön, addig feltettem főni a rizst is. Miután a rizs is megfőtt, a tejszín is besűrűsödött azonnal tálaltam.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a feltét 1546 gramm lett főzés után, amiben 1772 kalória, 200,5 gramm fehérje, 79,4 gramm zsír és 54,5 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 16,7 gramm) lett benne nekem. A 250 gramm rizs főzés után 542 gramm lett, ebben 873 kalória, 20 gramm fehérje, 5,5 gramm zsír és 180 gramm szénhidrát lett benne nekem.
Jó étvágyat!