Főzelékek Húsmentes ételek

Menzák sztárja, a lencsefőzelék

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
(1)

Még a múlt héten írtam a lencséről, hogy milyen hasznos alapanyag illetve, hogy gyakrabban fog az asztalunkra kerülni. Került is, méghozzá főzelék formájában. 

Hozzávalók:

500 gramm szárazon mért lencse

20 gramm tisztított fokhagyma

20 ml napraforgóolaj

15 gramm pirospaprika

10 gramm só

10 ml citromlé

4 darab babérlevél

15 ml fokhagymás ecet

200 gramm 12%-os tejföl

40 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

1 fej vöröshagyma

Feltétnek lila hagyma és kolbász

Elkészítése: a lencsét alaposan megmostam, alaposan átnéztem és annyi vízbe áztattam, hogy bőven ellepje. Így pihent 2 órán keresztül. Majd lábosba öntöttem, beletettem egészben egy egész, pucolt vöröshagymát, fokhagymákat és a babérleveleket. Fedő alatt teljese puhára főztem (sűrűn kavargattam). Közben az olajból, a pirospaprikából és a lisztből csomómentes rántást készítettem, amit a már teljesen puha lencséhez kevertem. Folyamatosan kevergettem, míg a megfelelő állagot el nem értem. Majd utolsó lépésként a tejfölt, a sót, a citromlevet és az ecetet elkevertem és hőkiegyenlítés után a főzelékemhez öntöttem.

Feltétként nálunk pirított lila hagyma és kolbász volt (olaj nélkül teflonban készítettem). De hallottam már olyanról, hogy valaki pirított zöldségekkel, tojással vagy egy karéj kenyérrel szereti!


Tápanyagértékek: összesen 2222 gramm ételem lett, ebben 2503 kalória, 143,3 gramm fehérje, 55,5 gramm zsír és 311,7 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 295,6 gramm) lett benne –feltét nélkül-.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 5 / 5. 1

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: