Mivel a kókuszgolyónak hatalmas sikere van a családban, ezért nagyon szerettem volna találni olyan kókusztekercs receptet, amit szívesen elkészítenék. Abban biztos voltam, hogy az elterjedt krémes változatot nem szeretném asztalra tenni. Még szerencse, hogy rátaláltam erre a receptre, mert visszagondolva arra, hogy milyen gyorsan fogyott, máskor –sokszor- meg fogom még csinálni. Égnek hála, hogy hihetetlen gyorsan el lehet készülni vele.
Hozzávalók:
200 gramm teljes kiőrlésű, cukormentes háztartási keksz darálva
170 gramm kókuszreszelék
40 gramm kókuszolaj (de margarinnal is működik természetesen)
15 gramm karobpor (holland kakaóval is finom lesz)
200 ml tehéntej (szerintem növényi tejjel is elkészíthető)
30 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszer
50 gramm cukormentes lekvár (én szamócásat használtam)
ízlés szerint vanília aroma/rumaroma (én most nem tettem bele)
Elkészítése: a darált keksz, a kókuszolaj, az édesítőszer és a tej felét, illetve a kókuszreszelékből 80 grammot alaposan összegyúrunk. Majd a többi maradék alapanyagot is alaposan kidolgozzuk. Én két fólia között nyújtottam őket, majd egymásra helyeztem a kinyújtott lapokat. Amilyen szorosan csak tudtam, feltekertem, majd kókuszreszelékbe forgattam a kész rúd kókusztekercset (körülbelül 10 gramm reszeléket vett fel). Ha van rá mód, érdemes hűtőbe tenni legalább 2 óra hosszára, mert utána könnyebben szeletelhető. A tej mennyisége minimálisa nőhet vagy csökkenhet a keksz minőségétől/márkájától függően.
https://www.youtube.com/watch?v=Zebs4DQrpww&feature=youtu.be
Tápanyagértékek: 705 gramm lett, ebben 2687 kalória, 42,8 gramm fehérje, 167,1 gramm zsír és 178,5 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 154,7 gramm) lett.
Jó étvágyat!